Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

pekâlâ ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

pekâlâ anlamı
sf. (pekâ:lâ:) 1. Benzerlerinden aşağı olmayan: Pekâlâ bir ev, niçin beğenmediniz? 2. -e "Dediğin gibi olsun, öyle kabul edelim" anlamlarında bir söz, peki: Pekâlâ madem biliyordun, ne diye söylemedin? 3. zf. Kesinlikle, elbette: Pekâlâ gideceğim, siz ne karışıyorsunuz? 4. zf. Çok iyi: "Hâlbuki yalının rehinde olduğunu pekâlâ işitmiştim." -Y. K. Karaosmanoğlu.

Türkçe - İngilizce

pekâlâ anlamı
sıfat
1) well enough
zarf
1) jolly well

pekâlâ eş anlamlısı

elbette
zf. (elbe'tte) Her hâlde, şüphesiz, kuşkusuz, elbet: "Bu şato sahibi elbette, şatonun her şeyiyle uğraşmak zorundadır." -A. Kabaklı.
kesinlikle
zf. (kesinli'kle) Kesin bir biçimde, kesin, kesin olarak, kesinkes, yüzde yüz, her hâlde, her hâlükârda, mutlak, mutlaka, katiyen: "Kimsenin üzerinde durmadığı birkaç ünlü kişiden birisi de kesinlikle o idi." -T. Buğra.
peki
e. (pe'ki) 1. Evet: "Peki ama benim ne olduğumu henüz muayene etmediniz." -R. H. Karay. 2. Pekâlâ: "Kalfa peki, der gibi başını salladı ve hemen oradan ayrılıverdi." -İ. H. Baltacıoğlu.

"pekâlâ" için örnek kullanımlar

AKB, aslında bugün pekâlâ IMF'ye alternatif olmak üzere yeniden yapılandırılabilir.
European Capital of Culture, in fact, very well today as an alternative to the IMF re-configured.
Kaynak: haber.stargazete.com
Hepimiz pekâlâ alacağımız eğitimlerle ve tecrübelerimizi de ekleyerek iyi bir girişimci olabiliriz.
We are all very well training and experience that will be a good entrepreneur can submit it.
Kaynak: haberler.com
Derken bir gün, o boşluğu pekâlâ doldurabileceğini bize hissettiren bir "öteki" çıkar karşımıza; ezeli eksikliğimiz kendine bir şekil bulur.
Then one day, it is the space that makes you feel us very well be filled with the "other" will appear, lack of arch shape finds itself.
Kaynak: focushaber.com
konan yakıt sonradan tekrar yakıt tanklarına doldurulamadığından satelite başta yüklenen yakıt miktârı, pekâlâ onun ömrünü belirliyebilmektedir.
Kaynak: Delta-v
özellikle dağlara giden topluluklar olduğu düşünülürse, bu kavramın pekâlâ bu sözcükten açıkladığımız biçimde türetildiği neden söylenmesin?
Kaynak: Zeybek (unvan)
Aslında bu coğrafyada alternatif veya ek ürün olarak çilek, kivi, mantar, ceviz yetiştirmek pekâlâ mümkündür. Muhtarlık: Yerleşim yerinin köy
Kaynak: Yalpankaya, Kocaali
filmin "istersek pekâlâ birlikte yaşamayı başarabiliriz" tarzında bir şey söylemediğini belirtti Doğuya giden genç öğretmenin idealistçe
Kaynak: İki Dil Bir Bavul
Oysa taarruz daha erken başlatılabilmiş olsaydı ortalık kararmadan Mustafatepe'yi ele geçirmek pekâlâ mümkün olabilirdi. Bugünkü muharebede
Kaynak: Halhalca, İnegöl
galaksi kümeleri ve süperkümelerinin üzerindeki ölçeklerde pekâlâ düzgün dağılmış olabilir. Bununla birlikte, en azından karanlık maddenin
Kaynak: Karanlık madde

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.