Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

pelte ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Kimya Terimleri Sözlüğü

pelte anlamı İng. gel Osm.jel Alm. gel Fr. gel
Kapladığı tüm oylum içinde katı taneciklerin bir ağ yapısı oluşturacak biçimde pıhtılaşıp dağılarak orTamı devinimsiz yarıkatı duruma gelmiş dizge.

Güncel Türkçe Sözlük

pelte anlamı
is. 1. Nişasta, şeker ve su karışımının pişirilerek soğutulmasıyla yapılan bir tür tatlı. 2. Bu kıvamda olan madde. 3. kim. Koloidal bir katı içine bir sıvının işlemesinden sonra, ya bu sıvıya daldırılan koloidin doğrudan doğruya şişmesiyle veya sıcakta hazırlanan oldukça konsantre çözeltinin soğultularak kıvamlaşmasıyla oluşan esnek madde. 4. mec. Denizanası: "Denizde canlanmış bir köpük gibi açılan kapanan peltenin hayatını gördükçe bu hayatlar nedir ve niçindir, demek ihtiyacını duyardım." -A. Ş. Hisar.

Türkçe - İngilizce

pelte anlamı
isim
1) jelly
2) mush
3) gel
4) jell
5) pectin

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

pelte anlamı
Pamuk atılırken kirişten fırlayan pamuk parçaları.

-Malatya

pelte eş anlamlısı

denizanası
is. hay. b. Sölenterlerden, yassı bir diske benzeyen, saydam, serbestçe yüzebilen deniz hayvanı, medüz.

"pelte" için örnek kullanımlar

köklerindeki yumrulardan çocuklar ve hastalar için pelte, muhallebi gibi yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılan sindirimi kolay bir nişasta üretilir.
Kaynak: Ararot
içine kızamık şekeri (loğusa şekeri) ve karanfil atılarak hazırlanır. Safran la renk ve koku verilen bir çeşit şekerli pirinç pelte sidir.
Kaynak: Zerde
köter dediğimiz üzüm şırasının toprak katılıp tam bekmez haline gelmeden öncesine kadar kaynatılan kestirmesiyle Unla pelte yaparak içine ceviz.
Kaynak: Macun, Beypazarı
momaliga, mamis tarana kapama keşkek yahni softu yazma tatlı pelte purçez Suvan pidesi - Soğan pidesi kuskus Çölmek fasülü Mıtka Kül çöree
Kaynak: Garipler, Sorgun
Bu yüzden bu mızrağı kullanan birlikler apsis zırhı yerine ondan daha küçük ve zayıf olan pelte adlı zırhı kullanırlardır.
Kaynak: Falanks
sütlü yiyecekler, yumurta, kızarmış ekmek, tereyağı, pelte ve haşlanmış balık, sebze püreleri ve patates yemeğini sofranızdan eksik etmeyin.
Kaynak: Peptik ülser
Fakat şanssızlık eseri kaynakçılar metal parçaları temizlemeyi ihmal ettiler ve bu da metal parçaların gözlemcileri pelte haline
Kaynak: Sukhoi Su-33
2.Malak:Bu mısır ununun pelte haline getirilip suda pişirilmesiyle elde edilen bir yemektir. yoğurt veya pekmez eli servis yapılır.:
Kaynak: Sarıcaali, Kandıra
yumurta, erişte, tirit, köle dolması, topalak pilavı, cimcik, kulaklı, haşhaşlı lokum, pelte, meşhur osmanlı sütlacı, su böreği, kak hoşafı.
Kaynak: Borcak, Söğüt
Yemekleri (lepe, çullama , bazlama , aside , pelte , ayran çorbası , tarhana , dolma , kabak , fasulye , nohut , bamya ,bulgur plavı.)
Kaynak: Kortolu, Kırşehir

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.