Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

atraksiyon ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

atraksiyon anlamı
is. Eğlendiri: "Sahneye çıkın, sahneye; böyle atraksiyonlara şiddetle ihtiyacı var." -T. Buğra.

Türkçe - İngilizce

atraksiyon anlamı
isim
1) attraction

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

atraksiyon anlamı Fr.attraction
gazino gibi yerlerde müşterileri oyalamak, eğlendirmek amacıyla yapılan ilgi çekici gösteri:§ "…dansların arasına bazı eğlenceli numaralar ve atraksiyonlar serpiştirmeyi de ihmal etmemişti." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 55.

atraksiyon eş anlamlısı

eğlendiri
is. Gazino, bar vb. yerlerde müşterileri oyalamak, eğlendirmek amacıyla yapılan ilgi çekici gösteri, atraksiyon.

"atraksiyon" için örnek kullanımlar

Böyle ayırmalarla kayırmalarla, yapılan içi boş bir sürü atraksiyon ve sözde ileriye atılan adımlarla olmaz ki sanki bu işler.
Such ayırmalarla kayırmalarla, a lot of the attractions and the so-called hollow if these things would not be the steps taken forward.
Kaynak: bursadabugun.com
A Fatal Attraction (Tam adı: A Fatal Attraction: The Gallipoli Campaign / Bir ölümcül atraksiyon: Gelibolu Seferi ), Paul Rohrbaugh
Kaynak: A Fatal Attraction
Hollywood, Singapur ve Japonya'daki Universal Studiolarda üç konulu atraksiyon da piyasadaydı; bu atraksiyonlar 2010'da hâlâ devam ediyordu.
Kaynak: Su dünyası (film)
Şehirde genellikle turist çeken yaz aylarında plajlar olmakla beraber, Brighton ve Hove şehrinde birçok turist çekmek için atraksiyon da
Kaynak: Brighton ve Hove
ordusunu öldürmeye çalıştığı sahnede, çim makinesinin kullanılmasının sebebi Jackson'ın filme "Yeni Zelandalı bir atraksiyon" eklemek istemesiydi.
Kaynak: Braindead
1980'lerin ortasında ise hergün 1,000 kişi Kissimmee'deki Xanadu evini ziyaret edip, yeni bir atraksiyon başlattı. Üçüncü Xanadu evi,
Kaynak: Xanadu Evi
Kapalıçarşı renk ve atraksiyon olarak her ne kadar eski canlılığını koruyor ise de, 1970 'li yıllardan itibaren İstanbul'u ziyarete gelen
Kaynak: Kapalıçarşı
Afrika'nın kuzeyindeki Mısır 'da kaykay sporuna ilgi azdır ve genellikle yabancı çocukların yaptığı ilginç bir atraksiyon olarak görülür.
Kaynak: Kaykay
ordusunu öldürmeye çalıştığı sahnede, çim makinesinin kullanılmasının sebebi Jackson'ın filme "Yeni Zelandalı bir atraksiyon" eklemek istemesiydi.
Kaynak: Peter Jackson

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.