Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

peron ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

peron anlamı
is. 1. Otobüs terminallerinde aracın yanaştığı, yolcuların inip binmesine yarayan bölüm. 2. Tren, tramvay, metro istasyonlarında yol boyunca uzanan, inilip binilen özel bölüm: "Peronla yolcu vagonlarını ayıran parmaklığın otomatik demiri kapanıyordu." -S. F. Abasıyanık.

Türkçe - İngilizce

peron anlamı
isim
1) bay

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

peron anlamı Fr.perron
1. Otobüs terminallerinde aracın yanaştığı, yolcuların inip binmesine yarayan bölüm. 2. Tren, tramvay, metro istasyonlarında yol boyunca uzanan, inilip binilen özel bölüm: § "Bende kalan ise hep perondaki o kişinin yüzü." -Adalet Ağaoğlu, Ruh Üşümesi, 38 § "... bazı gençlerin peronlarda, metrolarda, hatta..." -Yavuz Bülent Bakiler, Üsküp'ten Kosova'ya, 72. § "Peronun ucuna kadar yürüdüm, toprağa indim." -Orhan Pamuk, Sessiz Ev, 463. 3. Basamaklı seki, merdivenli seki: § "Bu esnada soldaki perona çıkan Zehra dikkat etmeden babaya doğru küvetle su atmıştır." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Şeyler, 119.

"peron" için örnek kullanımlar

George Stephenson, daha sonraki yıllarda, peron , lokomotif ve vagon tasarımları çizmiş ve bunları gerçekleştirmiştir. Böylece o günün
Kaynak: Tren
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.