Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

peruka ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

peruka anlamı
is. (peru'ka) Peruk: "Biraz dalgalı kısa saçları güzel bir peruka gibi görünüyor." -H. E. Adıvar.

Türkçe - İngilizce

peruka anlamı
isim
1) hairpiece

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

peruka anlamı İt..parrucca
Takma saç: § "Corneyler'i, Racinler'i perukalarıyla merukalarıyla ezberleyip yutmak encâm-ı kâr bir mağazada defterci olmaya müncer olacağını bilseydim..." -Ahmet Midhat Efendi, Diplomalı Kız, 52. § "İnsan zannediyor ki yaldızlı çerçevelerinin penceresinden bakan şu perukalı krallarla şu lüle lüle saçlı asilzadeler, oralardan atlayıp bunları hemen kuşanıverecek..." -Ruşen Eşref Ünaydın, Millî Mücadele, 77. § "Karısı veya kız kapkara saçlarını sarıya boyatıp kıvrım kıvrım kıvırmış, bir peruka hâline sokmuş." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları, 71. § "peruka: Yapma saç." -Ahmet Vefik Paşa, Lehçe-i Osmani. § "İç rahatsızlığı, yeni saçarlına alışmasına imkân vermiyor, onları başında peruka gibi hissettikçe, huzursuzluğu artıyordu." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 309.

"peruka" için örnek kullanımlar

Peruk, diğer adlarıyla takma saç ya da peruka. Görünürde tek parçadan oluşan bir giyim eşyasıdır. Peruk aslında, saç kısmı ve saçın
Kaynak: Peruk
Mustafa törene geldiğinde İtalyanlar ona bir peruka ve özel giysiler giydiriler. İsabella bu unvan için yapması gerekenleri açıklar:
Kaynak: Cezayir'de İtalyan kız

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.