Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

pire ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Asalakbilim Terimleri Sözlüğü

pire anlamı İng. flea Osm. bürgus Lat.pulex Alm. Floh Fr.puce
Pireler takımına bağlı böcek türlerinin genel adı. bakınız» insan piresi, köpek piresi, kuş piresi. (Kınkanatlı ve Yarımkanatlı ufak sıçrayıcı kimi böcekler için de kullanılır, bakınız» , toprak pireleri, yaprakpireleri.)

Güncel Türkçe Sözlük

pire anlamı
is. hay. b. Pireler takımından, insanın ve bazı hayvanların kanını emerek yaşayan, iyi sıçradığı için kolay yakalanamayan, küçük, asalak böcek (Pulex).

Türkçe - İngilizce

pire anlamı
isim
1) flea

"pire" için örnek kullanımlar

"Tabanca" lakaplı 25 yaşındaki Yunan golcü, Pire ekibiyle çıktığı 119 maçta 35 gol attı.
"Gun," dubbed the 25-year-old Greek striker, Piraeus, where his team scored 35 goals in 119 appearances.
Kaynak: sporx.com
TT Arena oldukça gürültülü olabilir ama biz Pire'de Olympiakos'a karşı da oldukça ateşli bir atmosferde oynayıp başarıyla ayrılmasını bildik.
TT Arena can be quite noisy but we Piraeus against Olympiakos in the successful separation of play and familiar atmosphere is quite fierce.
Kaynak: skorer.milliyet.com.tr
İstanbul'da stadyum oldukça gürültülü olabilir ama biz Pire'de Olympiakos'a karşı da oldukça gürültülü bir atmosferde oynayıp başarıyla ayrılmasını bildik.
Stadium in Istanbul can be quite noisy but we Piraeus Olympiakos in the successful separation of play against the familiar atmosphere is quite noisy.
Kaynak: sporx.com
Türk sanayicileri Pire ve İskenderiye gibi limanlarda zaman kaybetmekten kurtaracak, ihracatçı firmaların navlun maliyeti azalacak ve liman kapasitesi yetersizliklerinden kaynaklanan sorunlara çözüm sağlayacak.
Ports such as Piraeus and Alexandria losing time to save the Turkish industrialists, exporters freight cost will be reduced and will provide solutions to the problems arising from lack of port capacity.
Kaynak: ekonomi.haberturk.com
Su piresi (Daphnia), suda yaşayan, pire gibi zıplayan su omurgasızlar ını içeren cins . Akvaryum balık larının beslenmesinde kullanılır.
Kaynak: Su piresi
Bürgus, Suriye liler tarafından bir kuruş luk Osmanlı gümüş parasına verilen isim. Arapça da pire anlamına gelen bu kelime, paranın
Kaynak: Bürgus
ölümlerinin meydana geldiği görülmüş, ölü farelerle temas eden insanların, pire ısırması nedeniyle bu hastalığa maruz kaldıkları tespit edilmiştir.
Kaynak: Veba

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.