Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

plâstron ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

plâstron anlamı İng. plastron Alm. Plastron Fr. plastron
1. Kaplumbağaların ventral kemiksi kalkanı. 2. Araknidlerin sternumu. 3.Bazı böceklerin yumurta kabuğundaki gözeneklerde, suda yaşayan böceklerin epikutikulası üzerindeki kıllar arasında kalan gaz tabakası.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

plastron anlamı Fr. plastron
(biyoloji)

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

plâstron anlamı İng. plastron Alm. Plastron Fr. plastron
(F. plastron = göğüs safihası): Kaplumbağalarda, bağanın karın tarafına verilen özel bir ad.

Güncel Türkçe Sözlük

plastron anlamı
is. (l ince okunur) 1. Erkek giyiminde, gömleğin göğüs tarafının üzerine takılan parça: "Üzerinde, uzun bir redingot, boynunda da kara bir plastron boyun bağı vardı." -M. Ş. Esendal. 2. Kılıç oyunu oynarken kullanılan meşin göğüslük. 3. hay. b. Kaplumbağanın kabuğunun karın tarafına verilen özel ad.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

plastron anlamı Fr.plastron
1. Erkek giyiminde, gömleğin göğüs tarafının üzerine takılan parça:§ "... plastron boyun bağlı, ince iğneli rugan ayakkabılı, zengin ve zarif bir klüpmen..." -Ruşen Eşref Ünaydın, Diyorlar Ki, 4. § "Bembeyaz plastronunu gömleğini enfiye lekeleri içinde bırakmasıydı." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Mahur Beste, 164. § "Kolalı plastronunun ortasındaki yün örgüden siyah kravatının uçları geniş yakalı bir nevi smoking yeleğinin kenarından sarkıyordu." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 33. 2. Kılıç oyunu oynarken kullanılan meşin göğüslük.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.