Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

pompa ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Çiftteker Terimleri Sözlüğü

pompa anlamı Fr. pompe
bakınız» şişirgeç.

BSTS / Gökbilim Terimleri Sözlüğü

Pompa anlamı İng. Antlia, Ant (Antliae) Alm.Luftpumpe Fr.Machine Pneumatique
Bir takımyıldızın adı.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

pompa anlamı Fr. pompe
(fizik)

Güncel Türkçe Sözlük

pompa anlamı
is. (po'mpa) 1. Hava veya herhangi bir akışkanı bir yerden başka bir yere aktarmaya yarayan makine. 2. Bir kapta boşluk oluşturmak için o kaptaki havayı emmeye yarayan alet.

Türkçe - İngilizce

pompa anlamı
isim
1) pump
2) gun

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

pompa anlamı İt..pompa
Hava ve herhangi bir akışkanı bir yerden başka bir yere aktarmaya yarayan alet: § "Bir pompalarken, çok pis kokuyor bu ilaç. § " Adalet Ağaoğlu, Toplu Oyunlar: Bir Kahramanın Ölümü, 297. § "Az ilerde su pompası gibi bir alet var." -Adalet Ağaoğlu, Gece Hayatım, 126.

"pompa" için örnek kullanımlar

Benzinin pompa fiyatına da iki gün önce 10 kuruş indirim yapılmıştı.
Discount on the pump price of gasoline 10 cents was made ​​two days ago.
Kaynak: ucankus.com
Yüksek vergisi nedeniyle pompa satış fiyatı en pahalı ürün olan benzin çok düşük fiyatlarla ihraç edilerek bir manada zorunlu olarak elden çıkarılıyor.
High-tax selling price of the most expensive items at the petrol pump were issued at very low prices are divested of a sense of necessity.
Kaynak: yirmidorthaber.com
Isı kanalları ve bu kanallara bağlı aktarma istasyonları ve pompa sistemlerinin dışında maliyet gerektirmemesi nedeniyle konut ve tesisler çok daha ucuz bir şekilde ısınabilecek.
Heat transfer stations and pump systems connected to channels, and these channels does not require the cost of housing and facilities outside the heat up a lot cheaper.
Kaynak: iha.com.tr
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Torba Yasa tasarısına göre kaçak akaryakıt tespiti yapılan istasyonlarda sadece kaçak akaryakıt satılan pompa değil, istasyonun tamamının mühürleneceğini söyledi.
Customs and Trade Minister Hayati Yazici, Bag according to the draft law to the detection of illegal fuel stations selling fuel pump is not only illegal, sealed off the entire station, he said.
Kaynak: haber.stargazete.com
Havayla çalışan diyaframlı pompa lar (kısaca "havalı pompalar") endüstrinin birçok alanında değişik amaçlarla kullanılmaktadır. Pompa
Kaynak: Diyaframlı pompa
Hidrolik pompa, mekanik enerji yi hidrolik enerji ye dönüştüren bir devre elemandır. Bir elektrik motoru veya içten yanmalı motor dan
Kaynak: Hidrolik pompa
Proton pompa inhibitörleri (ya da "PPI"ler) bir ilaç grubudur ve mide asidi üretiminin uzun süreli azaltılması etkisini gösterirler.
Kaynak: Proton pompa inhibitörü
D.F. Woudagemaal (ir. Wouda pompa istasyonu), dünyanın en büyük buharlı pompa istasyonu. Hollanda 'da yer alan yapı 7 Ekim 1920 tarihinde
Kaynak: Ir. D.F. Woudagemaal
Piston (itenek), bir silindir içine 1000'de 7 boşluk olacak şekilde yerleştirilmiş disk şeklinde parça. Motor , pompa ve kompresör gibi
Kaynak: Piston
Hortumlu kriko, temel olarak 3 parçadan oluşur;Hidrolik Silindir, Hidrolik Hortum, Hidrolik El Pompa, mesafeden pompa vasıtasıyla yük kaldırılır.
Kaynak: Hortumlu kriko

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.