Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

portmanto ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

portmanto anlamı
is. Palto, şapka vb. şeyleri asmak için yapılmış, raflı, bazıları aynalı askılık: "Antrede duran portmantonun aynasına göz attı." -R. H. Karay.

Türkçe - İngilizce

portmanto anlamı
isim
1) coat stand
2) hall tree
3) hallstand

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

portmanto anlamı Fr.portmanto
Palto, şapka gibi şeyleri asmak için yapılmış, raflı, bazıları aynalı askı yeri: § "Aşağıda kapının aralığında portmantonun aynasında şık fesini biraz sağa eğdi." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Sahnenin Dışındakiler, 78. § " -kuvvetlerinin önünü partmanto gibi her yanından bir şey sarkan, her yanına bir şey asılı bir kadın kapanmış…" -Adalet Ağaoğlu, Bir Düğün Gecesi, 11. § "Sonra birdenbire yerinden kalktı, portmantonun aynasını parlatmaya uğraşan Eleni'ye doğru yürüdü." -Peyami Safa, Canan, 162. § "Gözümün önünde portmantodan pardösümü rahatça çekip aldı." -Ruşen Eşref Ünaydın, C. 9, 183. § "… tek odalı idarehanenin portmanto aynasından öpüşünü seyrediyordu." -Necip Fazıl Kısakürek, Hikâyelerim, 104.

"portmanto" için örnek kullanımlar

(pratik olarak genelikle n/3 donem gecikmeye) kadar olan otokorelasyon baglantisinin olup olmadigini bulmak icin yapilan portmanto testi . "
Kaynak: Ki-kare testi
Bazı sözcük ve cümleler : ispişke ‘vestiyer, portmanto' kapsta ‘lahana' nedle ‘hafta' pasek ‘kovan, arı kovanı' patlök ‘tavan' minut ‘dakika'
Kaynak: Şorca

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.