Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

prefabrik ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

prefabrik anlamı
sf. Parçaları önceden hazırlanıp birleştirilerek oluşturulan, kurma.

Türkçe - İngilizce

prefabrik anlamı
sıfat
1) prefabricated
2) prefab

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

prefabrik anlamı Fr.préfabrique
Parçaları önceden hazırlanıp konulacağı yerde bir bütün oluşturan, kurma: § "... yeniden kurulan şirin bir mahallede, prefabrik bir ev satın almışlar." -Yavuz Bülent Bakiler, Üsküp'ten Kosova'ya, 123.

prefabrik eş anlamlısı

kurma
is. 1. Kurmak işi. 2. sf. Prefabrik: Kurma ev.

"prefabrik" için örnek kullanımlar

İlçeye bağlı Pekmezli köyünde yaşayan 86 yaşındaki Ayşe Sevinç'i ziyaret eden Biga Kaymakamı Fatih Genel, Seninç'e prefabrik evin anahtarını teslim etti.
86-year-old living in the village of Bu Sevinç, depending on the district Molasses Fatih district governor who visited the Biga General, Seninç'e prefabricated house key was delivered.
Kaynak: haberler.com
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediye işbirliği ile yapılan prefabrik yapılı 250 öğrenci kapasiteli Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun binası tamamlandı.
Ministry of Education in collaboration with the district and municipal Dinar Afyonkarahisar the prefabricated structure with a capacity of 250 students completed the building of Yunus Emre Elementary School.
Kaynak: haberler.com
AFYONKARAHİSAR Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediye işbirliği ile yapılan prefabrik yapılı 250 öğrenci kapasiteli Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun binası tamamlandı.
Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Dinar district and municipal co-operation with the Ministry of Education prefabricated structure with a capacity of 250 students completed the building of Yunus Emre Elementary School.
Kaynak: haberflash.com
Toyota'nın telekommunikasyondan prefabrik evlere, ve lüks yatlara kadar değişik alanlarda çalışan şirketleri de bulunmaktadır.
Kaynak: Toyota
Aynı parsel üzerinde 120 m² alanlı prefabrik bir bina yaptırılmış olup, basketbol idari kadrosu çalışmalarını bu binada sürdürmektedir.
Kaynak: Süleyman Seba Spor Salonu
projeleri için gönderildi. 1961 yılında Fransa Hükümeti'nin bursu ile tekrar gönderildiği Paris'te prefabrik inşaat yöntemlerini inceledi.
Kaynak: Cihat Burak
1999 Marmara depreminden sonra buraya taşınmıştır ve o tarihten 2008 yılına kadar prefabrik yapılarda eğitim verilmektedir. 2007 yılında
Kaynak: Veziroğlu yerleşkesi
hareketli mobilyalar, doğramalar, deniz araçları, sauna, prefabrik ev, parke, karavan,evlerin ahşap bölümlerinin üretim faaliyetlerini yapmak.
Kaynak: Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği
Kilisenin uygulama projesinin hazırlanması ve prefabrik yapı parçalarının üretilmesi için 1892'de uluslararası bir yarışma açılmıştır.
Kaynak: Sveti Stefan Kilisesi
Bu dönemde inşa ettiği projeler arasında ön plana çıkanlar arasında prefabrik inşaat malzemelerinin kullanıldığı Surrey 'de yer alan
Kaynak: James Stirling (mimar)
Resmi rakamlara göre Gölcük depremi : Prefabrik talep sayısı: 43 bin 264 Dağıtılan prefabrik sayısı: 40 bin 786 Prefabrikte yaşayan nüfus: 147
Kaynak: 1999 Gölcük depremi
inşaatın hızlı bir şekilde bitirilebilmesi icin tribun basamaklarının Aslantepe projesinde de kullanılan prefabrik ve aynı zamanda ön
Kaynak: Türk Telekom Arena
Semtin güney kısmında seralık alanlar, prefabrik evler vardır. Üçkuyular Feribot İskelesi ile yol bağlantısı vardır. Bu yolla İzmir
Kaynak: İnciraltı, İzmir
girmiştir. Endoskopi Ünitesi ana bina bodrum kata açılmıştır. Poliklinik eczanesi poliklinik binasına eklenen prefabrik yapıya taşınmıştır.
Kaynak: İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.