Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

proleterya ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

proleterya anlamı
bakınız» emekçi sınıfı

"proleterya" için örnek kullanımlar

korunması çıkarlarına daha uygundu, çünkü lümpen proleterya hayatı sürdürebilmek için genellikle burjuva ve soylu sınıfa (aristokrasiye) bağımlıydı.
Kaynak: Lümpen proletarya
nitel aşamasıdır ve kırlardan şehirleri kuşatarak proleterya diktatörlüğüne ulaşabilmenin tek altın anahtarıdır. Maocuların asgari
Kaynak: Maoculuk
devrimi gerçekleştirip işçi-köylü ittifakına dayanan proleterya iktidarı altında devrimi sürdürerek sosyalizmin kuruluşuna önderlik edecektr.
Kaynak: Türkiye İşçi Köylü Partisi
kendi emeğini bile bir üretim aracı kullanma yetisinden arındırılmış ve mülk sahibi olmayan insan topluluğuna da "proleterya " denmektedir.
Kaynak: Üretim araçları
Birliği 'nde 1917 -1925 arasında, burjuva etkilerine karşı tamamen proleterya ya ait bir sanat oluşturmak amacıyla aktif olmuş bir harekettir.
Kaynak: Proletkult
Kapitalizmin çöküş dönemiyle birlikte, heryerdeki sendikalar kapitalist düzenin proleterya içerisindeki organlarına dönüştürüldüler.
Kaynak: Enternasyonal Komünist Akım
proleterya diktatörlüğü nün devletin sönmesine değil olağanüstü bürokrat ik gelişimine yol açtığını, meta ekonomisinin sönmesi yönünde de
Kaynak: Sınıfsız toplum
Partinin ilk kongresinde, ülkedeki acil ihtiyacın burjuva demokrasisini parçalamak ve proleterya diktatörlüğünü inşa etmek olduğu
Kaynak: Almanya Komünist İşçi Partisi
1960'ların sonlarında, proleterya Fransa'daki Mayıs 68 genel grevi ve bunun sonucu olarak işçilerin mücadelesinin bütün dünyada patlak
Kaynak: Sol komünizm
"Direniş Komiteleri mücadelesinin başarıya ulaştırılabilmesi, böyle bir devrimci önderliğin (proleterya nın öncü savaşçı partisinin)
Kaynak: Devrimci Yol

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.