Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

prolog ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

prolog, -ğu anlamı
is. (l ince okunur) Ön deyiş.

İngilizce - Türkçe

prolog anlamı
isim
1) prolog
2) önsöz
3) giriş bölümü
4) başlangıç

"prolog" için örnek kullanımlar

Palyaçolar (İtalyanca : Pagliacci), Ruggero Leoncavallo 'nun bir prolog ve iki perdeden oluşan operasıdır. İlk defa 21 Mayıs 1892'de
Kaynak: Palyaçolar
Simon Boccanegra İtalyan besteci Giuseppe Verdi tarafından hazırlanmış 1 prolog ve 3 perdeden oluşan bir opera dir. Eserin libretto su, "
Kaynak: Simon Boccanegra
Köşebaşı, Ahmet Kutsi Tecer 'in bir prolog, üç perde ve bir epilogtan oluşan tiyatro oyunudur. 1947 yılında sahnelenen oyun, Tecer'in en
Kaynak: Köşebaşı
Prolog : İngiltere'de I. Elizabeth döneminde tiyatroda mizansen bulunmamaktaydı. edilerek oyun, koro tarafından söylenen bir prolog ile başlar.
Kaynak: V. Henry (oyun)
Poppea'nın Taç Giyme Töreni) 1642-43 yıllarında Venedik karnaval sezonunda ilk kez oynanan bir prolog ve üç perdeden oluşan İtalyan opera sıdır.
Kaynak: L'incoronazione di Poppea
Orfeo, (SV 318, "Orphée, Favola di Musica") besteci Claudio Monteverdi tarafından hazırlanmış bir prolog ve 5 perdeden oluşan bir lirik
Kaynak: Orfeo
Altın Horoz (Rusca: Золотой Петушок Zolotoy petushok), Nikolay Rimski-Korsakov tarafından hazırlanmış bir prolog, üç perde ve bir
Kaynak: Altın Horoz
olan İason'un mitinden uyarlanan librettosuna göre hazırlanmış 1 prolog ve 3 perdeden oluşan "Drama musicale" janrında olan opera eseridir.
Kaynak: İl Giasone
muzik bestecisi Henry Purcell tarafından Nahum Tate'un Ingilizce liberetto ile hazirlanan bir prolog ve 3 perdeden oluşan bir opera eseridir.
Kaynak: Dido ve Aeneas
L'Ormindo Venedik 'li besteci Francesco Cavalli tarafından "Giovanni Faustini"'nun,librettosuna göre hazırlanmış 1 prolog ile 3 perdelik "
Kaynak: L'Ormindo

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.