Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

prostaglandinler ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

prostaglandinler anlamı İng. prostaglandins Lat.pro: önce, önde; stare: durmak Alm. Prostaglandinen Fr. prostaglandines
Yirmi karbonlu yağ asitlerinden oluşan ve bir tane beş karbon halka taşıyan, birçok memeli dokusunda bulunan, bazı hormonların etkisini değiştiren, uterusta düz kasının kasılmasını uyararak doğuma ya da çocuk düşürmeye yol açan, kan basıncı üzerine etki eden bileşikler grubu.

BSTS / Dölerme ve Suni Tohumlama Terimleri Sözlüğü

prostaglandinler anlamı İng. prostaglandins
Öncü bir madde olarak 20 C'lu doymamış bir yağ asidi olan arachidonik asite sahib, biyolojik olarak aktif lipidlerin bir grubu olan, dişide ovaryum, döl yatağı ve erkeklerde vesikular bezler dâhil vucudun çoğu hücre ve dokularından salgılanan düz kasları uyarıcı ve uterus kontraksiyonlarını başlatıcı etkiye sahip hormon benzeri maddeler.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

prostaglandinler anlamı İng. prostaglandines
Tüm dokularda bulunan, amin ve kininlerden sonra yangının geç devrelerinde kılcal damar ve venüllerde geçirgenlik artışına neden olan kimyasal aracılar.

"prostaglandinler" için örnek kullanımlar

Etodolak'ın, diğer NSAİ İlaçlar gibi, renal prostaglandinler üzerine olan etkileri nedeniyle; siklosporin, digoksin, lityum ve metotreksat
Kaynak: Etodolak
NSAİ ilaçların renal prostaglandinler üzerine etkileri siklosporin in nefrotoksisite sini artırabilir. NSAİ ilaçlarla kinolonlar ın
Kaynak: Diklofenak
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.