Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Protista ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

Protista anlamı
Hepsi ökaryot olan, bazısı basit tek hücreli, koloniler yapabilen, çok hücreli olanlardan bazları hayvan ya da bitki âlemlerine yerleştirilemeyen modern sınıflandırmanın ikinci âlemi.

BSTS / Parazitoloji Terimleri Sözlüğü

Protista anlamı
Kimi sınıflandırma sistemlerinde hem hayvan hemde bitki benzeri, belirli bir çekirdeği olan protozoon, alg (mavi-yeşil algler ve bakteriler istisna) ve çeşitli ara formları içeren, kimi sınıflandırma sistemlerinde ise yalnızca protozooonları içeren canlılar topluluğu.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

Protista anlamı Lat.Protista
Protistalar.

"Protista" için örnek kullanımlar

Protistler (Protista, bazen Protoctista), ayrışık (heterojen) bir canlı grubudur ve hayvan , bitki ya da mantar olarak
Kaynak: Protistler
Ateşrengi algler, Pyrrophyta ya da Dinoflagellates Protista alem inin kamçılı, tek hücreli veya koloni halinde yaşayan şube sidir.
Kaynak: Ateşrengi algler
Sporozoa (Apicomplexa), parazit ik tekhücreli canlı lardır. Protista alem inin bir şube sidir. Özelleşmiş bir hareket yapıları yoktur.
Kaynak: Sporlular
Delikliler (Foraminifera), protistler (Protista) âleminin ameboid harekete sahip canlılar içeren bir şubesidir . Çoğunlukla denizde,
Kaynak: Delikliler
Phytoflagellata, hetetrotrof beslenenlerine Zooflagellata denir, ve yaklaşık 1500 türü bulunan Protista aleminin bir sınıfı olarak incelenirler.
Kaynak: Kamçılılar
Kahverengi algler ya da Phaeophyta; çok hücreli alg lerin büyük kısmını oluşturan Protista şube sidir. Klorofil a, c ve fukoksantin
Kaynak: Kahverengi algler
ya da Rhodophyta, (Yunanca 'da rhodos ve phytos kırmızı bitki); deniz alg lerinin büyük bir kısmını oluşturan bir Protista alem i şube sidir.
Kaynak: Kırmızı algler
Altınsarısı algler ya da, Chrysophyta; diyatomları, sarı-kahve rengi, sarı-yeşil alg leri kapsayan bir Protista alem i şube sidir.
Kaynak: Altınsarısı algler
Işınlılar ya da Radiolaria; ameböid hareket eden Protozoa altaleminin bir sınıf ı ya da Protista alem inin bir şube sidir.
Kaynak: Işınlılar
Eukaryota Eukarya Protista - Protistler | Fungi - Mantarlar | Plantae - Bitkiler | Animalia - Hayvanlar | Bilim tarihi boyunca
Kaynak: Üst âlem
Yaklaşık 11.500 yaşayan türü ve 33.000 kadar da fosil tür ü bulunan Protista alem inin bir sınıf ıdır. Alt sınıfları : Sınıf: Rhizopoda
Kaynak: Kökbacaklılar
Haeckel'in kitabında özellikle dikkat çeken levhalar arasında, Protista âleminin Radiolaria (ışınlılar) şubesine dahil plankton lara ait
Kaynak: Kunstformen der Natur

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.