Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

radikal ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Fizyoloji Terimleri Sözlüğü

radikal anlamı İng. radical
Bir veya daha fazla ortaklanmamış elektrona sahip atom veya moleküller, serbest radikal.

BSTS / İç Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

radikal anlamı İng. radical
Köklü, nedene yönelik, herhangi bir hastalığın kaynağına, nedenine yönelik girişim.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

radikal anlamı İng. radical
Çiftlenmemiş bir elektrona sahip atom veya atom grubu, serbest radikal.

Güncel Türkçe Sözlük

radikal anlamı
sf. (l ince okunur) 1. Kökten: Radikal hareket. 2. Köktenci: "Gelenekçiler için her ev temizliği bir, radikaller içinse biriciktir." -E. Şafak.

Kimya Terimleri Sözlüğü

radikal anlamı İng. radical Osm. cezir Alm. Radical Fr. radical
Çok kısa ömürlü olup başka taneciklerl ya da moleküllerle hızla tepkime veren ve tek sayıda elektron bulunduran atom ya da molekül.

Türkçe - İngilizce

radikal anlamı
isim
1) radical
2) Jacobin
sıfat
1) radical
2) sweeping
3) root-and-branch
kısaltma
1) rad

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

radikal anlamı Fr.radical
1. Köklü, kesin, kökten: § "Yazarımız radikal bir feminist olabilir..." -Adalet Ağaoğlu, Geçerken, 56. § " ‘radikallik', ‘muhafazakarlık', ‘liberallik', ‘laiklik' gibi her çeşit safhalar bu inkılapta da işitilip görülmüş şeylerdendir." -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 44. § "Mustafa Kemal hareketi, radikal bir demokrasi hareketiydi." -Attila İlhan, Aydınlar Savaşı, 23. 2. Köktenci: § "Bu suretle bazı filosofların istediği radikal bir monizmden uzaklaşmış oluruz -Ziya Gökalp, Terbiyenin Sosyal ve Kültürel Temelleri, 41. § "Hatta radikal değil, jakobon." -Nazım Hikmet Ran, Kan Konuşmaz, 262. § "…kendilerini iyi kötü sosyalist sanan, radikal halkçı rejimler, işin güzelliği nerede dersiniz, …-Attila İlhan, Batının Deli Gömleği, 170.

radikal eş anlamlısı

kökten
sf. Yüzeyde kalmayıp derine inen, asıl konuyu da içine alan, köklü, cezrî, radikal: Kökten bir değişiklik.
köktenci
sf. Köktencilikten yana olan, köktencilik yanlısı olan, radikal.

"radikal" için örnek kullanımlar

Radikal.com.tr.
Radical. Com
Kaynak: radikal.com.tr
Kış testlerine rakiplerine kıyasla radikal değişikliklere sahip araçla giren Mclaren, testlerde çok olumsuz konuşmasa da Avustralya'ya gelmesinden bu yana pek iyi şeyler başaramadı.
Winter testing with radical changes compared to its competitors from entering the Mclaren, a negative test does not speak very much since the arrival of the good things in Australia have failed.
Kaynak: trf1.net
Yaklaşık sekiz yıldır kullanıcılara hizmet veren Google'ın RSS takip etme servisi Google Reader'ın radikal bir kararla kapatılacağının duyurulması birçok kullanıcıyı şaşırttı.
Approximately eight years, serving users of Google Reader, Google's RSS radical decision to follow the kapatılacağının service announcement surprised many users.
Kaynak: tamindir.com
Rakipleri bir önceki sene kullandıkları araçları geliştirmeyi sürdürürken Mclaren, daha fazla gelişim potansiyeline sahip olmak için oldukça radikal yeniliklere sahip bir araç hazırladı.
McLaren continued to develop tools used by opponents of the previous year, more and more development has the potential to be prepared for a vehicle with radical innovations.
Kaynak: trf1.net
Radikal; aşağıdakilerden birini kastediyor olabilir: Radikalizm yanlılarına radikal denir. Radikal (gazete) - Türkiye'de bir gazete.
Kaynak: Radikal
Kimya da radikaller (çoğu zaman serbest radikal olarak değinilir) eşleşmemiş elektronu olan atom, molekül veya iyonlardır. Bu eşleşmemiş
Kaynak: Radikal (kimya)
Köktendincilik, (radikal dincilik, dinî fundamentalizm) (İngilizce : Fundamentalism, Fransızca : Fondamentalisme), genellikle dinî esaslı
Kaynak: Köktendincilik
Kök testi ilk defa Cauchy tarafından geliştirilmiştir ve bu yüzden bazen Cauchy kök testi veya Cauchy radikal testi olarak da anılır.
Kaynak: Kök testi
Dış bağlantılar: radikal. com. tr/Radikal. aspx? aType RadikalDetayV3&ArticleID 1053783&Date 03.07.2011&CategoryID 78 | başlık YSK: Dicle 2014'te
Kaynak: TBMM yemin krizi
Faşizm, radikal otoriteryen milliyetçi bir siyasî ideoloji dir Faşistler; bireylerin millî kimlik altında tek kişi olarak birleştiği bir
Kaynak: Faşizm
radikal. com. tr/Radikal. aspx? aType RadikalDetayV3&ArticleID 1102131&CategoryID 77 TSK'dan Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu, askeri
Kaynak: Türk Silahlı Kuvvetlerinden Ayrılan ve Atılan Askeri Öğrenciler Platformu
Amerikan siyasetindeki radikal duruşların artması ve Amerikan işçi hareketi nin güçlenmesi bu korkunun temel dayanakları olarak kabul
Kaynak: First Red Scare
Vahhâbîlik (Arapça وَهابِية), Sünni İslam 'ın literalist lafızcı kolu olan Hanbeli ekolü içinde yetişmiş radikal görüşlü bir İslam âlim i
Kaynak: Vahhabilik
Kaynakça: radikal. com. tr/Radikal. aspx? adresi Diyarbakır | yayıncı Radikal | tarih 13 Ocak 2013 | erişimtarihi 13 Ocak 2013 | yazar Başaran, Rıfat .
Kaynak: Sakine Cansız

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.