Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

rantabl ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

rantabl anlamı
sf. ekon. Gelir getiren, kâr sağlayan, verimli, getirimli.

Türkçe - İngilizce

rantabl anlamı
profitable

rantabl eş anlamlısı

verimli
sf. 1. Verimi iyi ve bol olan, bitek, randımanlı, mahsuldar, mümbit, müsmir, verimkâr: Verimli toprak. 2. Kendisinden beklenen sonucu veren, semereli: "Eğer bu beğeniş ve güven gerçek bilgi ve ihtisasa dayansaydı şüphesiz daha sağlam, daha verimli olurdu." -R. H. Karay. 3. Çok yazan, velut: "Sonra, sahiden verimli bir de kalemi var!" -Y. Z. Ortaç.

"rantabl" için örnek kullanımlar

Elimizdeki değerleri rantabl kullanmanın yolarını araştıracağız.
Yolarını we investigate the use of profitable values.
Kaynak: memleket.com.tr
Kaynak sorunumuz yok yeter ki, rantabl projeler getirilsin diyor Pankobirlik Başkanı Konuk.
Resource is not a problem as long as they, he says economically viable projects Pankobirlik may received the President of the guest.
Kaynak: merhabahaber.com
Bundan dolayıdır ki devletin özel teşebbüs gibi işletmeler kurması ve yönetmesi en başta özel sektör için ekonomik anlamda rantabl değildir.
Therefore we set up and manage state enterprises such as private enterprise in the first place is not profitable for the private sector in economic terms.
Kaynak: ekohaber.com.tr
Bölgede hâlen küçük altın damarları olduğu bilinmekle birlikte rantabl olmadığı için herhangi bir girişimde bulunulmamaktadır.
Kaynak: Maden, Sarıyer
piyasaya veriliyordu, tekrar filme basılıp projeksiyona verlmesi o tarihte teknik olarak rantabl değildi, zaten kalite olarak da buna uygun değildi.
Kaynak: Film renklendirme
Muhtarlıkca kapatılması düşünülen bu arkların arazi yapısı itibariyle düzlük olduğundan rantabl olmayacağı düşüncesi hakim olup açıktan
Kaynak: Yenidoğan, Akyazı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.