Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

raşitizm ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Cerrahi Terimleri Sözlüğü

raşitizm anlamı İng. rachitism, rickets
D viTamini yetmezliği sonucu, genç hayvanların kemiklerinde kalsiyum tuzlarının yetersiz birikmesi sonucu kemiğin yeteri kadar sertlik kazanamaması.

BSTS / Fizyoloji Terimleri Sözlüğü

raşitizm anlamı İng. rachitism
Çocukluk çağında kalsiyum ve D viTamini eksikliğine bağlı olarak gelişen, kemiklerdeki yumuşama sonucu biçim bozukluklarıyla belirgin kemik hastalığı.

BSTS / Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

raşitizm anlamı İng. rickets
Henüz gelişmesini Tamamlamamış genç hayvanlarda, D vitamini eksikliğine bağlı olarak kalsiyum ve fosfor metabolizması bozukluğu sonucu ortaya çıkan bir iskelet sistemi hastalığı.

BSTS / İç Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

raşitizm anlamı İng. rickets, rachitis
Büyüme çağındaki genç hayvanlarda kemik dokusunda hatalı kalsifikasyon ve iskelet ossifikasyonunda bozulmayla karakterize bir hastalık.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

raşitizm anlamı Lat.rachitism
bakınız» raşitizma.

Güncel Türkçe Sözlük

raşitizm anlamı
is. tıp Özellikle süt çocuklarında D viTamini eksikliği ile kalsiyum, fosfor eksikliğinden veya dengesizliğinden ileri gelen, biçim bozukluğuna sebep olan kemik hastalığı.

Türkçe - İngilizce

raşitizm anlamı
isim
1) rickets
2) rachitis

"raşitizm" için örnek kullanımlar

Osteomalazinin, çocuklarda görülen formu raşitizm diye adlandırılır. Osteomalazi adı ise daha çok erişkinlerde görülen haline verilir.
Kaynak: Osteomalazi
bozuklukları ile raşitizm , kadın hastalıkları, cilt hastalıkları, karaciğer ve idrar yollarının ağrılı hastalıklarının tedavisinde yararlıdır.
Kaynak: Ilıca, Çeşme
Funk; raşitizm , pellegra , çölyak hastalığı , iskorbüt gibi diğer hastalıkların vitaminlerle iyileştirilebileceği hipotezini öne sürdü
Kaynak: Kazimierz Funk
D vitamini eksikliğinde çocuklarda raşitizm,yetişkinlerde osteomalazi hastalıklarının oluşmasını sağlar. Fazlası kireçlenmeye neden olur.
Kaynak: Vitamin

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.