Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

repertuar ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

repertuar anlamı Fr.rêpertoire
Repertuvar1 . § "Onlar, tiyatroda kendi istedikleri oyunları oynamak üzere, hazır repertuarlarıyla gelmişlerdi" -Adalet Ağaoğlu, Sen türkiye'ninEn Güzel Kazasısın, 52. § "… orta oyunlarının repertuarı çok sınırlı idi." -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 66.

"repertuar" için örnek kullanımlar

Repertuar, adayların kendi özgün bestelerinin yanı sıra caz standartlarının veya başka parçaların yorumlarından da oluşabilir.
Repertoire of the candidates, or other parts of their original compositions as well as interpretations of jazz standards may also occur.
Kaynak: sanat.milliyet.com.tr
Kınay 'ın Duru adındaki kızından alan ve 2005 yılının Mart ayında kurulan tiyatro topluluğu, bir repertuar tiyatrosu olarak kurulmuştur.
Kaynak: Duru Tiyatro
Haydar Sanal , Kudüm derslerini merhum Hurşit Ungay , repertuar derslerini değerli ustalar Rahmi Sönmezocak ve Erol Sayan hocalarımızdan aldı.
Kaynak: Özlem Yüksek
Tüfekçi, Yücel Paşmakçı, Tuncer İnan gibi değerli hocalardan müzik tarihi, solfej, repertuar, ses eğitimi dersleri alarak kendini geliştirdi.
Kaynak: Ali Rıza Gündoğdu
sanatçısının yanı sıra Ferit SIDAL (Türk Müziği nazariyatı), Kutlu PAYASLI (repertuar), Yılmaz YÜKSEL ve Ahmet HATİPOĞLU (solfej) ile eğitim gördü.
Kaynak: Nalan Altınörs
Eskişehir, 1950 " isimli bir tiyatro eseri de basılmıştır ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde bir dönem repertuar kurulunda görev yapmıştır.
Kaynak: Ali Atıf Bir
zengin repertuar ıyla seyircisiyle düzenli olarak buluşan ve seyirci ilgisinin her geçen gün katlanarak arttığı genç ve dinamik bir tiyatrodur.
Kaynak: Tiyatro Anadolu
Dr. Aleaddin Yavaşça , Tülin Korman , Rahmi Sönmezocak , Çetin Körükçü ile uslup ve repertuar, Fahris Akarsu ile müzikal, balerin Kaya
Kaynak: Cenk Yüksel

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.