Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

revani ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

revani anlamı
is. (reva:ni) Yumurta ve irmikle yapılan, fırında kabarıp piştikten sonra üzerine şerbet dökülen bir tür tatlı, revani tatlısı: "Ben bütün bu yemeklerin sonunda gelecek revani tatlısına bayılırım." -S. F. Abasıyanık.

"revani" için örnek kullanımlar

sütlaç gibi sütlü tatlılar, hoşaf ve kompostolar, revani , helva , aşure ve Kabak Tatlısı gibi tatlılar geniş bir yelpazeye sahiptirler.
Kaynak: Türk mutfağı
Tarhana Çorbası,Patlıcandan yapılan çığırtma yemeği,Kuru fasulye,Keşkek,Kurban etinden yapılan sura Tatlılardan kalbura bastı ve revani vardır.
Kaynak: Akçaavlu, Soma
kalbur hurması, hurma tatlısı, revani, sütlaç, muhallebi, hürriyet kadayıfı, zerde, aşure, gül tatlısı belli başlı helva ve tatlı çeşitleridir.
Kaynak: Demirlibahçe, Baskil
yemeklerı mısır ekmeği,korgon çorbası(mısır çorbası),bulamaç,öşmer,nokul,muhacir pilavı,keşkek,tatlı çorba(Aşure),yumurta tatlısı(revani)dır.
Kaynak: Karadağ, Kavak
denen gevrek yufkadan üzerine yoğurt dökülerek sunulan bir yemek gelir,baklava, revani,şekerpare, samakof tatlısı,gibi tatlılar da yapılır.
Kaynak: Göldağı, Gölpazarı
Tatlı Türleri: Pelize(koyu bulamaç), kek, revani ve köye özel pişmaniyedir. Köyde keçi kılından yapılan çul dokumaları yaygındır
Kaynak: Güzeloluk, Erdemli

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.