Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

robot ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Bilgisayar Terimleri Karşılıklar Kılavuzu

robot anlamı
bakınız» özdevinir

Güncel Türkçe Sözlük

robot anlamı
is. 1. Belirli bir işi yerine getirmek için manyetizma ile kendisine çeşitli işler yaptırılabilen otomatik araç. 2. mec. Başkasının buyruğu ile iş yapan, kendi akıl ve iradesini kullanmayan kimse.

İngilizce - Türkçe

robot anlamı
isim
1) robot
2) otomat
3) uçan bomba
sıfat
1) robot
2) otomatik

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

robot anlamı Fr.robot
1. Belirli bir işi yerine getirmek için manyetizma ile kendisine çeşitli işler yaptırılabilen otomatik araç: § "Kendini robot gibi hissediyordu." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 212. 2. mec. Başkasının buyruğu ile iş yapan, kendi akıl ve iradesini kullanmayan kimse: § "Coşku ve akıl, mantık ve iyi niyet hiçbir zaman aynı yerde, hele bir bozgun noktasında "asla" buluşamaz diyebilecek robotlar ise hâlâ var bu yeryüzünde." -Adalet Ağaoğlu, Bir Düğün Gecesi, 88. § "İyi de, robot olmasa, hiç onca mantıyı çatlamadan yiyebilir miydi? -Elif Şafak, Mahrem, 181. § "Robot, bir örnek, tek renk, tek insanlar ortaya çıkarmakta uzun yollar katetmiş olan…" -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 123.

"robot" için örnek kullanımlar

Biyonik robot insana çok benziyor ve bu robot 600 bin Euro'ya mal oldu.
Bionic robot, and the robot is very similar to humans was 600 thousand Euros.
Kaynak: merhabahaber.com
Maliye, sanal ticarette vergi kaçağını robot programı Xenon ile durduracak.
Finance, trade, tax evasion virtual robot program will stop with Xenon.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Mars,kızıl gezegen,uzay,nasa,gökbilim,Curiosity,robot, İşte dünyadaki Mars!
Mars, the red planet, space, nasa, astronomy, Curiosity, a robot, here is the world of Mars!
Kaynak: veteknoloji.com
Bot, bilişim dünyasında "robot" anlamında kullanılan yaygın bir terimdir. Pekçok bilgisayar işlemini yarı-otomatik olarak yapabilen
Kaynak: Bot (robot)
Gezgin robot, uzaktan kumanda yla veya uydu üzerinden yönetilen kameralı, hareket eden robot şeklindeki mekanizmalardır. Bu yöntem ilk
Kaynak: Gezgin robot
Elektrikli süpürge lerin belirli bir algoritmaya bağlı olarak insan etkileşimi olmadan çalışan tiplerine robot süpürge denir.
Kaynak: Robot süpürge
15 Ağustos 2007 tarihinde Nao, uluslararası robot yarışması olan Robot Futbolu Dünya Kupası (Robocup) Standart Platform Ligi'nde (SPL)
Kaynak: Nao (robot)
sahip, elektronik devre ler içeren, birbirleriyle mücadele etmek amacıyla tasarlanan, amaçlanan hareketler için programlanmış robot lardır.
Kaynak: Sumo robot
Başrolünde oynayan Rajinikanth hem profesör Vaseegaran hem de robot Chitti rolünü oynamıştır. Aishwarya Rai ve Danny Denzongpa filmin
Kaynak: Enthiran
Furby, 1990'ların sonunda Hasbro tarafından satışa sunulan, ışığa ve sese duyarlı, dışı peluş modeli bulunan bir robot oyuncaktır.
Kaynak: Furby

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.