Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

romantizm ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

romantizm anlamı
is. 1. XVIII. yüzyıl sonunda başlayan, duygu, coşku ve sembole aşırı yer veren sanat akımı: "Victor Hugo'yu seviyordum; bu merhaledeki düşünüşüme epeyi uygun olduğu için onun şiirini anlamakla, romantizme kolay bir kapıdan girmiş oldum." -Y. K. Beyatlı. 2. Romantik orTam veya durum. 3. mec. Duygusal eğilim.

Türkçe - İngilizce

romantizm anlamı
isim
1) romance
2) romanticism

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

romantizm anlamı Fr.romantisme
1. XVIII. yüzyıl sonunda başlayan; duygu, coşku ve sembole aşırı yer veren sanat akımı:§ "Romantizm bu sanat görüşünün ilk esaslı belirtisidir." -Peyami Safa, Sanat-Edebiyat-Tenkit, 37. § "Mamafih, biz garbın iptida yalnız klasiklerine kıymet vermekle, romantizmin feyzinden de büsbütün mahrum kalmamalıyız." -Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları, 116. § "Ayrıca geriden izlenen Avrupa Romantizminin esintisine de bir işarettir." -Adalet Ağaoğlu, Geçerken, 29. § "Edebiyata bu kadar azamet-furuşluğu zannederim, romantizm verdi." -Sami Paşazade Sezai, Bütün Eserleri II, 177. § "… ve garip bir romantizm, başını almış gidiyor ve mukabelesini göremiyor." -Necip Fazıl Kısakürek, Aynadaki Yalan, 96. § "En ünlü kitaplarından biri, Klasiklerin Romantizmi." -Cemil Meriç, Kırk Ambar, 53. § "Çünkü o zaman batıda geçer akçe olan romantizme merak saldılar." -Nurullah Ataç, Dergilerde Deneme, 305. 2. mec. Duygusal eğilim: § "Ahh, bence asıl romantizm, asıl nostalji onlardaydı." -Adalet Ağaoğlu, Üç Beş Kişi, 175. § "…göreceksiniz yürekler acısı bir köy romantizmi, en esnaf cinsinden yoksulluk "edebiyatı", gittikçe geride bırakılmakta…" -Attila İlhan, Aydınlar Savaşı, 57. 3. Romantik orTam veya durum:§ "... bir an için kaçtım ve evlenmenin bayağı romantizmini terennüm eden Fransızca bir parça hatırladım." -Peyami Safa, Bir Tereddüdün Romanı, 34.

"romantizm" için örnek kullanımlar

Bu kadar şeker şurup bir dünyanın bile kaldıramayacağı bir romantizm bu aslında.
This is one of the world's sugar syrups not afford even this is actually a romance.
Kaynak: radikal.com.tr
Aslında, evli ve romantizm az ilgi var itiraf asla.
In fact, married and have little interest in romance would never admit it.
Kaynak: habermolasi.com
Cânım hikaye basit bir romantizm yüzünden dramatik yapıyı ayakta tutan 'şair ruhu'nu kaybediyor.
A simple dramatic romance story that support the structure of canine and 'losing the Spirit of the poet.
Kaynak: ntvmsnbc.com
Öte yandan şairlere atfettiğimiz o özel hüzün ve romantizm de, genel olarak öykünün tonunda kendisini çok da öne çıkarmadan hissettiriyor.
On the other hand, attribute to poets and romance that special sadness, the overall tone of the story itself makes you feel so removing the front.
Kaynak: radikal.com.tr
ye kadar Avrupa 'da edebiyat ın müziğin felsefenin görünümünü köklü bir şekilde değiştiren ve resimde bir yenilenmeye yol açan romantizm (fr.
Kaynak: Romantizm
Mavi Göl 1980 yapımı ingiliz romantizm ve macera filmidir. Filmin başrollerini Brooke Shields ve Christopher Atkins paylaşıyorlar.
Kaynak: Mavi Göl (film, 1980)
80'lerin ikinci yarısında çıkmış ve tüm gençliği içindeki romantizm yüklü parçalarla etkilemiştir. O zamanlar kaset versiyonu olan bu
Kaynak: Anılar dokuz
Japonya'daki tüm büyük TV kanalları komedi, romantizm, korku, polisiye ve diğer tarzlarda çok çeşitli birçok drama üretirler.
Kaynak: J-drama
Manuel Castellano (Madrid , 1828 - Ibídem,1880 ), İspanyol romantizm akımını takip etmiş ressam , gravür sanatçısı ve koleksiyoncu.
Kaynak: Manuel Castellano
Nasıl ki romantizm klasizm e bir başkaldırı niteliğinde ise gerçekçilik yani realizm, hem klasisizme hem de romantizm e bir başkaldırıdır
Kaynak: Realizm (edebiyat)
Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, (d. 24 Ocak 1776 , Kaliningrad ; ö. 25 Haziran 1822 , Berlin ), romantizm döneminde fantezi ve korku
Kaynak: E. T. A. Hoffmann
Roman Fransız Devrimi'nin etkisiyle ortaya çıkan romantizm akımının en önemli eserlerindendir. Konu: Jean Valjean ekmek çaldığı için beş yıl
Kaynak: Sefiller
Ama öykü ancak 19. yüzyıl da romantizm ve gerçekçilik akımlarının psikolojik travma psikolojik ve metafizik sorunları öykülerinde
Kaynak: Hikâye
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.