Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

rosto ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Terimleri Sözlüğü

rosto anlamı İng. roast
Haşlandıktan veya kızartıldıktan sonra dilim dilim kesilerek servisi yapılan yağsız sığır eti.

Güncel Türkçe Sözlük

rosto anlamı
is. (ro'sto) Haşlandıktan sonra veya doğrudan doğruya kızartılarak pişirilen, dilim dilim kesilen et.

Türkçe - İngilizce

rosto anlamı
isim
1) roast
2) pot roast
3) roast meat
4) roast beaf

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

rosto anlamı İt..arrosto
Haşlandıktan sonra veya doğrudan doğruya kızartılarak pişirilen, dilim dilim kesilen et: § "... Avrupa'nın buralara ithal eylediği biftekler, giotlar, rostolar, côtelette pené falanlar daha oralara kadar vasıl olamamışlar ise de her türlü hamur taamları, etler, hele tatlılar cihetiyle Rumeli mutfakları, âdeta İstanbul mutfaklarına iddiâ-yı rüchâna bile çıkışabilirler." -Ahmet Midhat Efendi, Gönüllü, 14. § "Maide ölü saçlarına bigudiler, takmış dallı budaklı damarlarının masmavi ağı içine gerilmiş; iki çatal rosto aldı, bir kaşık pilav kaşla göz arasında üç bardak şarap yuvarladı ve defolup uyuz uyuz tüten Klüp cigarasına türedi." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 360.

"rosto" için örnek kullanımlar

Dana eti gibi haşlanarak, ızgara, kavurma veya rosto yöntemleriyle hazırlanması mümkündür. Kategori:Etler Kategori:Koyunlar.
Kaynak: Koyun eti
Dil : Pane, rosto, fırında, söğüş, sandviç. Ciğer (akciğer veya karaciğer ): Kızartma (Arnavut ciğeri ), pane, dolma, ızgara, şiş.
Kaynak: Sakatat
üretilmiş tencereler de vardır. Dökme demir tencereler, kısık ateşte ve uzun sürede pişirilen yemeklerde(baklagiller,et yemekleri,rosto vb...)
Kaynak: Tencere
Ve 15 Nisan gecesi iç organları çıkarılmadan rosto yapılarak mayasız ekmek ve acı baharatla yenmelidir. Sabah gün doğumundan sonra kurban
Kaynak: Hamursuz Bayramı
dışında bulunmaz: Cahil, can, cebir, lamba, lazım, leğen, mavi, nane, rapor, renk, rezil, rosto, ruh, vakum, vasıf, vazo, vezin, vize, zil.
Kaynak: Türkçenin ses özellikleri
Etler genellikle rosto şeklinde yenilmesine rağmen; tavada pişirme de mevcuttur fakat bu tariflerin kaynağı Fransa 'dır. Almanya
Kaynak: Alman mutfağı
Büyük bir et parçası, şişe geçirilmiş olarak fırında çevrilerek pişirilirse rosto elde edilebilir. Çok lifli etleri sulu pişirmek en iyi
Kaynak: Aşçılık
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.