Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

salyangoz ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Asalakbilim Terimleri Sözlüğü

salyangoz anlamı
bakınız» sümüklüböcek.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

salyangoz anlamı Osm. helezon Fr. cochlée
(biyoloji)

Güncel Türkçe Sözlük

salyangoz anlamı
is. (l ince okunur) hay. b. Yumuşakçalardan, bahçelerin nemli yerlerinde yaşayan, sarmal kabuklu küçük hayvan (Helix).

Türkçe - İngilizce

salyangoz anlamı
isim
1) snail
2) escargot
3) winkle
4) helix

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

salyangoz anlamı Rum.saliankos
Yumuşakçalardan, bahçelerde yaşayan, sarmal kabuklu küçük hayvan (Helix): § "Eski asil zevkle bir salyangoz çirkinliğiyle yapışıyor..." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 17. § "Güner'in çıtırdayan fahişe şehvetine ait, bir takım uyarıcı salyangozlar haline gelen dudakları." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 318.

"salyangoz" için örnek kullanımlar

Korno, salyangoz kabuğu gibi kıvrımlı, bakır borudan yapılan, üflemeli bir çalgıdır. İtalyanca 'da "boynuz" anlamına gelen "corno"
Kaynak: Korno
Elma salyangozu (Pomacea canaliculata) bir su salyangoz u türüdür. ilgi oldağı olmuş bu salyangoz türünün birçok çeşit ve renkte olanı vardır.
Kaynak: Elma salyangozu
Argonot (Argonauta argo), kafadan bacaklılar dan, salyangoz kabuğu şeklinde kabuğu olan ve ahtapota benzeyen bir hayvandır. "
Kaynak: Argonot
Glaucus atlanticus, Glaucidae familyasından orta büyüklükte bir deniz salyangoz u türüdür. G. atlanticus un bilinen isimleri şöyledir:
Kaynak: Glaucus atlanticus
Çiçekler salyangoz kabuğunu andıran helezon şekilli kıvrımları nedeni ile bitkinin salyangoz sarmaşık olarak anılmasına da neden
Kaynak: Vigna caracalla
yaygınlaşan farklı su canlılarını beslemek isteyen akvaristlerin ilgi oldağı olmuş bu salyangoz türünün birçok çeşit ve renkte olanı vardır.
Kaynak: Ampullariidae
adet koyu benekli mavi yumurta yumurtlar. Hepçil dirler ve örs gibi kullandıkları bir taşın üzerinde salyangoz ların kabuklarını kırarlar.
Kaynak: Öter ardıç kuşu
Sümüklüböcek adı genel olarak karada yaşayan ve Pulmonata (akciğerli salyangoz lar) altsınıfında yer alan kabuksuz ya da kabuğu körelmiş
Kaynak: Sümüklüböcek
Kelime kökeni Latince salyangoz kabuğu anlamına gelir. "spiral kabuk" kökünden Κοχλίας kokhlias("salyangoz, vida") kelimesinden türetilmiştir
Kaynak: Koklea
Salyangoz: Cebri boru sonuna monte edilen, salyangoz biçimindeki basınçlı su haznesi, suyun çarka çevresel olarak ve her bir noktadan eşit
Kaynak: Hidroelektrik santrali
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.