Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

saptayıcı ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

saptayıcı anlamı Alm. Fixiermittel Fr. fixatif
(Resim) Tebeşirboya, suluboya ve kurşunkalemi çizim ve resimlerin bozulmalarını önlemek için bütün kâğıt yüzeyine püskürtücü ile sıkılan sakız-alkol karışımı resim verniği. a. bakınız» tablo verniği.

BSTS / Uygulayım Terimleri Sözlüğü

saptayıcı anlamı İng. 1- fixative, 2- fixator Osm. 1- fiksatif, 2- fiksatör Fr. 1- fixatif, 2- fixateur
1-güzelsanatlar: a. Tebeşirboya, suluboya, kurşunkalem vb. yapılan çizim ve resimlerin bozulmalarını önlemek amacıyla bütün yüzeye püskürtülen sakız-alkol karışımı, b. Bu karışımı püskürten araç. 2- fotoğrafçılık: SapTama yunağında kullanılan karışım. 3- işleyim: Baskı düğme yapımında metal delgeç halkalarını tutturmaya yarayan uzun koni biçimindeki araç.

Güncel Türkçe Sözlük

saptayıcı anlamı
sf. 1. Saptayan, sabit kılan, sürekli kılan. 2. is. Tebeşir, boya, sulu boya, kurşun kalem çizim ve resimlerin bozulmalarını önlemek için bütün kâğıt yüzeyine püskürtücü ile sıkılan sakız ve alkol karışımı resim verniği.

"saptayıcı" için örnek kullanımlar

gözlemler yaparlar Keskin nişancılar genellikle bir gözlemci/hedef saptayıcı ve bir nişancıdan oluşan iki kişilik takımlar halinde
Kaynak: Keskin nişancı
Ayrıca vakıa saptayıcı, taraflardan edindiği bilgi ve görüşlerle kendi saptamadığı hususları birleştirerek yeni öneriler sunabilir.
Kaynak: Vakaların saptanması
Austin ilk derste, “saptayıcı” (konstativ) ve “edinçsel” (performativen) ifadeler arasında esaslı bir karşıtlık olduğundan bahsetmiştir.
Kaynak: John Searle
Çoğunlukla, ayarlanmış hız saptayıcı bir atletin (tavşan) arkasından koşan yarışçılar, tempolarını titizlikler ayarlamalıdır.
Kaynak: Uzun mesafe koşuları
Uzaktaki hedef irtifasını saptayıcı optik cihazlar kullanılmalı. Merkezi atış kontrolü, her silah pozisyonu için hava durumu ve yıpranma
Kaynak: Hava savunma savaşı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.