Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sarı cisim ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

sarı cisim anlamı İng. yellow body Lat.corpus luteum, luteus: sarı; corpus: vücut, cisim Alm. Gelbkörper Fr. corps jaune
1. Yumurta bırakımından sonra parçalanan folikülün değişerek meydana getirdiği genellikle sarı renkli yapı. 2. İki yaşamlılarda (Amphibia) eşey hücrelerinin oluşumunda ve kış uykusu sırasında besin sağlamada görevli bir yapı. Korpus luteum.

BSTS / Doğum ve Jinekoloji Terimleri Sözlüğü

sarı cisim anlamı İng. corpus luteum
Yumurtalıkda gelişen folikülün ovule olması sonrası yumurtlama çukurcuğunda biçimlenen, sarı renkli progesteron hormonu salgılayan geçici endokrin bez, korpus luteum.

BSTS / Dölerme ve Suni Tohumlama Terimleri Sözlüğü

sarı cisim anlamı Lat.corpus luteum
Yumurtlamadan sonra yırtılan Graaf folikülünde granülosa hücrelerinin lutein hücreleri durumuna dönüşmesiyle oluşan sarı renkli oluşum, korpus luteum.

BSTS / Fizyoloji Terimleri Sözlüğü

sarı cisim anlamı İng. corpus luteum
Ovülasyondan sonra kollabe olan graaf follikülünün endokrin yapı durumuna gelmesi, progesteron ve az miktarda östrojen salgılar, korpus luteum.

BSTS / Histoloji-Embriyoloji Terimleri Sözlüğü

sarı cisim anlamı Lat.corpus luteum
(Anatomi) Ovaryumda ovulasyon sonrası stratum granulozum ve teka interna hücrelerinden biçimlenen, progesteron hormonu salgılayan, iri poligonal granüloza lutein hücreleriyle küçük teka lutein hücrelerini içeren sarı lipokrom pigmentli endokrin organ, korpus luteum. Döllenme sonucu ovaryumda oluşan sarı cisme korpus luteum graviditatis, döllenme olmayan durumlarda ovaryumda oluşan sarı cisme korpus luteum siklikum adı verilir. Gebeliğin sona ermesi ve yeni bir siklusun başlamasıyla korpus luteumun yerinde beyazımsı korpus albikans adı verilen sikatriks dokusu biçimlenir.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

sarı cisim anlamı İng. corpus luteum
İki yaşamlılarda eşey hücrelerinin oluşumunda ve kış uykusu sırasında besin sağlamada görevli bir yapı, korpus luteum.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.