Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sarraf ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Tecim, Maliye, Sayışmanlık ve Güvence Terimleri Sözlüğü

sarraf anlamı İng. money changer Fr. changeur
Yerli ve yabancı paraların değişimi, alım ve satımı ile uğraşan kişi.

Güncel Türkçe Sözlük

sarraf anlamı
is. 1. Kuyumcu. 2. esk. Mesleği, değerli kâğıt ve metal paraları birbiriyle değiştirmek, tahvil alışverişi yapmak olan kimse.

Türkçe - İngilizce

sarraf anlamı
isim
1) moneychanger

sarraf eş anlamlısı

kuyumcu
is. Değerli metal ve taşlardan bilezik, küpe vb. süs eşyası yapan veya satan kimse, sarraf, mücevherci, cevahirci: "Kuyumcu vitrini önünde nadir bir zümrüdü seyrettiğim sırada yanıma sokulmuş..." -H. C. Yalçın.

"sarraf" için örnek kullanımlar

Bizler, halkın her türlü elektrik, su, telefon ödemelerini tahsil edeceğiz. Sarraf kart vereceğiz.
We are the people, all kinds of electric, water, telephone payments will be charged. Sarraf card will.
Kaynak: ekonomi.haberturk.com
Oda, para ve sermaye piyasalarının dev kuruluşu olan bankalar ile sarraf ve kuyumcu esnafını eşit olmayan koşullarda rekabete soktuğu gerekçesiyle yönetmeliğin iptalini istedi.
Rooms, money and capital markets are a giant banks and money-changer and a jewelery company tradesmen planted on the grounds of unequal competition conditions requested the cancellation of the regulation.
Kaynak: sabah.com.tr
Son olarak kuyumcular kararı Danıştay'a taşıdı… bankalar ile sarraf ve kuyumcu esnafını eşit olmayan rekabet koşullarında rekabet haline soktuğu gerekçesiyle iptali istendi.
Finally, the Council of State decided to jewelers and goldsmiths tradesmen carried ... banks and money-changer on the grounds planted into unequal conditions of competition, the competition was asked to cancel.
Kaynak: ekonomi.haber7.com
İKO tarafından gönderilen bültene göre ilgili yönetmeliğin, bankalar ile sarraf ve kuyumcu esnafını eşit olmayan rekabet koşullarında rekabet haline soktuğu gerekçesiyle iptali istendi.
According to a newsletter sent by the regulation on participation rates, banks and money-changer and jewelery tradesmen were asked to cancel an unequal conditions of competition on the grounds planted into the competition.
Kaynak: ekonomi.haber7.com
Tanıştığı yeni kişi sayesinde borsada sarraf olabilmek adına bir şans yakalar. Dean Witter'da stajyer olur ve ücret almasa da programın
Kaynak: Umudunu Kaybetme
İlk fiilî üretim ise 1848 yılında "Hazine-i Hassa" tarafından havzanın Galata sarraf larına kiralanmasıyla gerçekleşmiş ve bu idare
Kaynak: Kömür
doğmuştur Yaşamının Sivas'ta geçen ilk yılları hakkında babası, Hicesias in kuyumcu ve sarraf olduğu bilgisi haricinde fazla kaynak yoktur.
Kaynak: Diyojen
İpek ticaretinde Lyon 'u gerilerde bırakan Milano'da Ortaçağ Avrupası nın meşhur Lombardia 'lı sarraf ve faizcileri, yerlerini bugün
Kaynak: Milano
"Yahudi": Korkak, yaygaracı ve geveze olan bu karakter eskici, sarraf veya tefeci olarak perdede gözükür. İnatçı ve pazarlıkçıdır. "
Kaynak: Karagöz ve Hacivat
Güleryüz | 2012 | p 31-32 "Kasaplık vergisi, kasap akçesi, sarraflık vergisi, sarraf akçesi, yave ve benzeri vergiler . Golub & Green | 1944
Kaynak: Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Yahudilerin tarihi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.