Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

semere ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Medeni Hukuk Terimleri Sözlüğü

semere anlamı
verim (Früchte, fruits), hukukî (medenî) ~: törel verim. tabiî ~: doğal verim.

Güncel Türkçe Sözlük

semere anlamı
is. esk. 1. Yemiş, meyve, ürün. 2. mec. İstenilen sonuç, verim: "Sonunda bu zahmetli uğraşın semeresini görür gibi oldu." -A. Ümit.

Türkçe - İngilizce

semere anlamı
isim
1) fruit
2) consequence
3) result
4) harvest
5) first fruits
6) firstling

semere eş anlamlısı

meyve
is. 1. bit. b. Bitkilerde çiçeğin döllenmesinden sonra yumurtalığın gelişmesiyle oluşan tohumları taşıyan, genellikle yenebilen organ, yemiş. 2. mec. Ürün, sonuç, kâr: "Mektebimizin şapirografla basılan haftalık Fidan'ında, en güzel meyve benim imzamdır." -Y. Z. Ortaç.
ürün
is. 1. Doğadan elde edilen, üretilen yararlı şey, mahsul. 2. mec. Eser: Cumhuriyet dönemi ressamlarının ürünleri sergilendi. 3. mec. Bir tutum veya davranışın ortaya çıkardığı şey. 4. kim. Türlü endüstri alanlarında ham maddelerin işlenmesiyle elde edilen şey.
verim
is. 1. Çalıştırılan, işletilen, bakılan bir şeyin verdiği sonuç veya bu sonucun niceliği, mahsul, randıman: İşçilerin verimi. Makinenin verimi. Ağacın verimi. 2. Ortaya çıkan, istenilen, beklenilen sonuç, semere: "Yeni çıkan kitaplar, özellikle yerli yazarların verimleri öne geçiyor hep." -S. İleri.
yemiş
is. 1. Meyve: "Ben biraz zeytin, biraz salata, biraz patates, biraz da yemişle doyarım." -B. Felek. 2. hlk. İncir.

"semere" için örnek kullanımlar

Sahibine yetkinin nesnesi olan eşyadan getiri, meta, semere elde etme yetkisi verir. Kategori:Mülkiyet hukuku kategori:Roma hukuku
Kaynak: Fructus
Adını, sırtında bulunan yeşil üzerine kahverengi renkli semere benzeyen lekeden alır. Bedenlerindeki çıkıntılar zehirle kaplı olduğu için
Kaynak: Semerli tırtıl
Karşılaştırma bağlaçları: Eyere de yakışır semere de. Gerek fakir gerek zengin olsun. Ha Kel Hasan ha Hasan kel. Hem suçlu hem güçlü.
Kaynak: Bağlaç

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.