Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sermeye ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

sermeye anlamı
< Far. ser-mâye: sermaye

"sermeye" için örnek kullanımlar

Merkez Bankası verilerinden derlenen bilgilere göre, 2012 yılında doğrudan yabancı sermeye yatırımı 2011 yılının gerisinde kaldı.
According to Central Bank data, compiled in 2012, foreign direct investment fund have lagged behind in 2011.
Kaynak: sabah.com.tr
Burada Osmanlı dönemine ve coğrafyasına ait deniz mutfağıyla ilgili bilgileri bir araya getirmeye ve bu mutfağı gözler önüne sermeye çalıştık.
Here, the geography of the Ottoman period, and to bring together information on marine cuisine and hoped to reveal this cuisine.
Kaynak: haberler.com
Kısa vadeli sermeye akımları hakkında konuşan Özen, kısa vadeli sermaye akımlarının kontrol edildiği sürece risk unsuru oluşturmadığına dikkati çekerek, ''Türkiye'ye sermaye girişlerinin bu yıl da devam edeceğini düşünüyorum.
Speaking about the fund have a short-term flows care, as long as short-term capital flows, risk factor control oluşturmadığına attract attention,'' I think will continue this year as capital inflows to Turkey.
Kaynak: bloomberght.com
Cumartesi öğlen kız evine çeyiz sermeye gidilir, bunun amacı alınan eşyaların köylüler tarafından görülmesidir. Düğün boyunca Cuma
Kaynak: Danişmentler, Demirci
Ravana, Sita'ya onu kabul etmesi karşılığında her şeyi ayaklarının altına sermeye hazırdır. Maymunlar, Lanka'ya ulaşabilmek için ada
Kaynak: Ramayana
Düğünün başladığı bu işlemle anlaşılır ve sepi sermeye Damat ve Gelin bekar kız ve erkekleri çağırır. Bu gecede kuru yemiş türü çerezler,
Kaynak: Taşköy, Sındırgı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.