Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sınamak ne demek?

 - 4 sözlük, 7 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

sınamak anlamı
(-i) 1. Değerini anlamak, gerekli niteliği taşıyıp taşımadığını bulmak için birini, bir nesneyi veya bir düşünceyi yoklamak, denemek, tecrübe etmek. 2. Bilgisini, yeteneğini, yeterliliğini veya niteliğini yoklamak, imtihan etmek.

Tarama Sözlüğü

sınamak anlamı
Denemek, tecrübe tmek, yoklamak, imtihan etmek.

Türkçe - İngilizce

sınamak anlamı
fiil
1) test
2) examine
3) try
4) put
5) prove
6) put to the proof

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

sınamak anlamı
Tanımak.

Uşak

sınamak anlamı
Denemek

Erzurum

sınamak anlamı
< ET sınamak: denemek; tecrübe etmek; imtihan etmek || sinamak
sınamak anlamı
Denemek, sınamak

Keban Baskil Ağın Elazığ

sınamak eş anlamlısı

denemek
(-i) 1. Değerini anlamak, gerekli niteliği taşıyıp taşımadığını bulmak için bir insanı, bir nesneyi veya bir düşünceyi sınamak, tecrübe etmek: "Gelecek ise daha denemediğimiz zaman kesitidir." -N. Uygur. 2. Bir işe, başarmak amacıyla başlamak, girişimde bulunmak, teşebbüs etmek: "Ayağa kalkarak üç adım ötedeki musluğa kadar gitmeyi denedi." -P. Safa.
imtihan etmek
1) bilgi derecesini ölçmek: "Geniş, perdesiz, kırmızı badanalı bir odanın ta ortasında birinci sınıfı Fransızcadan imtihan ediyorduk ." -Ö. Seyfettin. 2) denemek, sınamak: "Bu kâtibin son derece mahcup, namuslu, hayâlı olmasını istiyorsanız imtihan edeceksiniz, değil mi?" -Ö. Seyfettin.
tecrübe etmek
denemek, sınamak: "Bakayım, bir tecrübe edeyim diye düşündüm." -R. N. Güntekin.

"sınamak" için örnek kullanımlar

olarak, yani örneklem verilerinin tanımlanmış bir anakitle normal olasılık dağılımına uyumluluk gösterip göstermemesini sınamak için kullanılır.
Kaynak: Kolmogorov-Smirnov sınaması
öncüllerinin kimyasal tepkimeler yoluyla organik bileşik leri sentezlediği hipotez ini sınamak için yaptıkları Miller-Urey Deneyi ile de tanınmaktadır.
Kaynak: Harold C. Urey
örneklem verilerinin belirli bir olasılık dağılımı gösterip göstermediğini sınamak için, yani uygunluk iyiliği sınaması için, kullanılmaktadır.
Kaynak: Anderson-Darling sınaması
Her parkurda, yokuş aşağı düz gitmektense çapraz gitmeye zorlayan oyalayıcı geçitler gibi yarışmacıların yeteneklerini sınamak için
Kaynak: Slalom (kayak)
kimyasal tepkimeler yoluyla organik bileşik leri sentezlediği hipotez ini sınamak içindi. Abiyogenez konusunda klasik bir deney olduğu
Kaynak: Miller-Urey Deneyi
veri serisinin ardı ardına bir rastgele sıralama ile gelip gelmediğini sınamak için kullanılan bir parametrik olmayan istatistik yöntemidir.
Kaynak: Tekrarlama sınaması
Zeus ile Hermes tanrıların yaşadığı Olympos dağından insanların erdemini sınamak için tebdili kıyafetle yeryüzüne inmişlerdir. Romalı
Kaynak: Baukis ile Philemon
Demirciliğe kabul törenine katılan çırakların gücünü sınamak için onlara zarar verir fakat sonra bu verdiği zararları ortadan kaldırır.
Kaynak: Katay
bir ideal teorik dağılımdan farklı olup olmadığını ya da iki empirik dağılımın birbirinden farklı olup olmadıklarını sınamak için kullanılır.
Kaynak: Birikimli dağılım fonksiyonu
Yarışmalar belirlenen açık alanlarda düzenlenir; her hedef, hem çeşitlilik için hem de bir dizi beceriyi sınamak için atış çizgisinden
Kaynak: Atlatl
Bu nedenle araştırmalarda bu türlü hipotezli sınamak için Wilcoxon-Mann-Whitney U sınanmasın ın kullanılması tercih edilmelidir.
Kaynak: Medyan sınaması
evlenmeyi tasarlayan Süreyya'nın yakın arkadaşı Burcu'dan çok daha tehlikeli bir isteği vardır: Sadakatini sınamak için Nazım'ı baştan çıkartması...
Kaynak: Türev (film)
Bu sayede hipotezleri test etmek ve sınamak da daha kolaylaşmıştır. Tam da bazı adaptif yayılım olaylarında gözlemlenen yüksek türleşme
Kaynak: Adaptif radyasyon
Zengin bir yetim olmasına rağmen sokak dövüşlerini tercih etmiştir. Amerika Birleşik Devletleri 'ne dövüşlere katılmak, kendini sınamak
Kaynak: Ken Masters
Pratikte aralık tahminlerinin ortaya çıkartıldiktan sonra tahmin başarı veya başarısızlıklarını inceleyip sınamak gerekmektedir.
Kaynak: Aralık tahmini
kullarak elde edilen doğrusal regresyon katasayılar kestiriminin anakütle doğrusal model ine genel olarak uyup uymadığını sınamak için kullanılır.
Kaynak: F-testi
Onu yanı başına yerleşivermiş görünce, ‘Bu, dedi, şükür mü edeceğim, yoksa nankörlük mü edeceğim diye, beni sınamak üzere Rabbimin
Kaynak: İfrit

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.