Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sırt ipliği ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

sırt ipliği anlamı İng. notochord Lat.chorda dorsalis, chorda: iplik; dorsum: sırt Alm. Chorda Fr. corde dorsale notum: sırt
Kordalı hayvanlarda görülen ilk destek organı. Embriyoda ilk bağırsağın üzerinde meydana gelen ince uzun ve kıkırdak sertliğindeki iskelet olup balıklardan itibaren yüksek hayvanlarda yalnız embriyoda bulunur ve yerini omurga alır. Korda, notokorda.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

sırt ipliği anlamı İng. notochord
Omurgalı hayvanlarda, embriyonel dönemde sırt bölgesinde, uzunlamasına yerleşen, omurgayı oluşturacak olan hücre kümesinin oluşturduğu uzun kordon veya omurga taslığı, notokord. Kıkırdak sertliğinde ilkel omurga ve ilk destek organı olup erişkin memelilerde sırt ipliği kalıntılarına, omurlar arası disklerin yumuşak kısımlarında rastlanır.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

sırt ipliği anlamı İng. notochord
Embriyoda ilk bağırsağın üzerinde meydana gelen ince uzun ve kıkırdak sertliğindeki iskelet, korda, notokord.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

sırt ipliği anlamı İng. notochorde Lat.chorda, dorsum Alm. Chorda Fr. corde dorsale
(karşılık: korda, notokorda, chorda dorsalis), (Lât. chorda-iplik, Yun. noton =sırt, Lât. dorsum = sırt), Kordalı hayvanlarda görülen ilk destek organı. Embriyonda ilk bağırsağın üzerinde meydana gelen ince, uzun ve kıkırdak sertliğinde bir ipliktir. Balıklardan başlayarak daha yüksek yapılı hayvanlarda yalnız embriyonda bulunur ve yerini omurga alır.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.