Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ayırt edici özellik ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

BSTS / Gramer Terimleri Sözlüğü

ayırt edici özellik anlamı İng. distinctive feature Alm. distinktives Merkmal Fr. trait distinctif
Nitelik bakımından bir dilbilimi birimini ötekinden, dilin bir ögesini öteki ögesinden ayırt eden belirgin özellik: a ünlüsü ile o ünlüsü arasındaki ayırt edici özellik, her ikisinin de kalın ve geniş ünlü olmasına rağmen, a'nın düz, o'nun yuvarlak ünlü; d ile t ünsüzleri arasındaki ayırt edici özellik, her ikisinin de diş sesi olmasına rağmen, d'nin tonlu diş sesi; t'nin tonsuz diş sesi; b ile v arasındaki ayırt edici özellik ise, b'nin patlayıcı çiftdudak, v'nin sızıcı dişdudak sesleri oluşundadır.

"ayırt edici özellik" için örnek kullanımlar

Şehrizar'da güvenlikten sosyal olanaklara, malzemeden iç mimariye kadar yaşama değer katacak birçok ayırt edici özellik bulunuyor.
Şehrizar'da security, social amenities, materials that add value to life until the internal architecture has many distinctive features.
Kaynak: sabah.com.tr
Projede güvenlikten sosyal olanaklara, kullanılan malzemeden iç mimariye kadar yaşama değer katacak birçok ayırt edici özellik bulunuyor.
Security, social amenities in the project, will add value to the materials used to live until the internal architecture has many distinctive features.
Kaynak: internethavadis.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.