Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

siyonizm ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

siyonizm anlamı
is. XIX. yüzyıl sonlarında çeşitli ülkelerde Yahudilerce ortaya atılan, Filistin'de bağımsız bir Yahudi devleti kurmayı amaçlayan akım.

Türkçe - İngilizce

Siyonizm anlamı
isim
1) Zionism

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

siyonizm anlamı Fr.sionisme
XIX. yüzyıl sonlarında çeşitli ülkelerde Yahudilerce ortaya atılan, Filistin'de bağımsız bir Yahudi devleti kurmayı amaçlayan akım: "Siyonizm tutuşuyordu." -Ahmet Rasim, Muharrir Bu Ya, 123. § "Siyonizmin kurucusu Teodor Herzl bile Dreyfus Dâvâsından sonra yolunu bulmuş." -Cemil Meriç, Kırk Ambar, 307.

"siyonizm" için örnek kullanımlar

Alman medyası Müslümanları kötülüyor · Erdoğan'a 'siyonizm' sözünü geri al mektubu · Jandarma 5200 kişiyi dinliyor · Erdoğan'da sürpriz telefon.
Muslims in the German media denigrates · Erdogan 'Zionism' take that back Gendarmerie letter · 5200 · Erdogan surprise phone listening to people.
Kaynak: haberpusula.com
Kürt meselesi, Ermeni meselesi, Avrupa Birliği, darbeler, Siyonizm, Arap Baharı, medeniyetler çatışması, Asya'nın yeniden yükselişi konularında dişe dokunur bilgi sahibi olmalısınız.
The Kurdish issue, the Armenian issue, the European Union, blows, Zionism, the Arab Spring, the clash of civilizations, the rise of Asia's re-issues you should be aware worthwhile.
Kaynak: haber3.com
Theodor Herzl (2 Mayıs 1860 – 3 Temmuz 1904 ), politik siyonizm in kurucusu, gazeteci. Budapeşteli ortasınıf bir ailenin ferdidir.
Kaynak: Theodor Herzl
Neturei Karta, Aramice Şehrin muhafızları anlamına gelen bir tamlama olup; siyonizm karşıtı bir Ortodoks Yahudi cemaatidir.
Kaynak: Neturei Karta
siyonizm. net/rhodes_cecil. htm Cecil Rhodes, Tanganyika gölüne ve Nyassaland'a (daha sonra Rodezya oldu) kadar uzanan toprakları
Kaynak: Cecil Rhodes
İdeolojileri; muhafazakarlık , liberalizm ve siyonizm 'dir. Merkezi Tel-Aviv 'dir. 2013 İsrail yasama seçimleri 'nde 120 sandalyeli
Kaynak: Yesh Atid

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.