Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

snop ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

snop anlamı
sf. argo Züppe.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

snop anlamı Fr.snob
Seçkin görünmek için, bazı çevrelerdeki düşünceleri benimseyen, hayranlık duyan ve onlar gibi davranmaya özenen (kimse), züppe: § "Hüviyetini gizlediği için snoplara, dandilere züppelere ve şahsiyetsiz gençlere cazip görünen yenilik..." -Peyami Safa, Sosyalizm-Marksizm-Komünizm, 177. "Kimi sanat anlayışını herkese zorla dikte etmek isteyen, kendi gibi düşünmek istemeyenleri bir kalemde dinden aforoz eden, hatta hatta, sanat tarihini keyfinin istediği gibi hacamata yeltenen bu dar görüşlü tolerans fukaraları, ister naif idealist, ister dejenere snob, ister avantgarde'cı ister klasik geleneğe bağlı olsunlar isterse sureta liberal görünen fakat aslında sanatı bir başka yönden sımsıkı bağlayan, "sanat sanat içindir" prensibinin avukatlığını yapsınlar, kendilerinden olmayanı kendilerine düşman saymak iptidailiğinden kurtulamadıkları müddetçe bütün bunları tek bir isim Altında toplamak mümkündür." -Nurullah Ataç, Dergilerde Deneme, 230.

snop eş anlamlısı

züppe
sf. 1. Giyinişte, söz söyleyişte, dilde, düşünüşte toplumun gülünç ve aykırı saydığı yapmacıklıklara ve aşırılıklara kaçan: "Tuhaf, züppe bir muhit içine düştüm, diyordu." -S. F. Abasıyanık. 2. Seçkin görünmek için, bazı çevrelerdeki düşünceleri benimseyen, hayranlık duyan ve onlar gibi davranmaya özenen, snop: "Onlara göre ben sözde züppenin, cakacının biriyim." -N. Hikmet.

"snop" için örnek kullanımlar

Frasier'in kibirli ve snop küçük kardeşi, bir diğer psikiyatrist Niles (Pierce) eve sıklıkla gelmektedir. Niles'in Daphne'ye görür görmez
Kaynak: Frasier

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.