Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

soktu ne demek?

 - 1 sözlük, 2 sonuç.

Divanü Lügati't-Türk

soktu anlamı
sucuk; karaciğer, et ve baharat karıştırılarak doldurulan ve pişirildekten sonra yenen bağırsak dolması
soktu anlamı
bumbar dolması, bumbar yemeği

"soktu" için örnek kullanımlar

İşte o anlarda başkan Aziz Yıldırım 'totem silahını' devreye soktu.
At that moment the president Aziz Yildirim 'totem weapon' has launched.
Kaynak: htspor.com
Hastalığın tedavisi kendisini büyük miktarda borç içine soktu.
Treatment of the disease itself is tucked into a large amount of debt.
Kaynak: dunya.bugun.com.tr
Semih'in yerine Caner'i oyuna soktu ve orta saha derincini artırdı.
Caner instead put the game and midfielder Semih derincini increased.
Kaynak: skorer.milliyet.com.tr
2 defa adam kaçırdı, 2'si de gol oldu, maçı da durup dururken zora soktu.
He missed 2 times, 2 was the goal, the match suddenly jeopardizes.
Kaynak: bursahakimiyet.com
1916), Batı cephesi'nde herhangi bir ilerleme olmaması ve İrlanda 'da başlayan Paskalya Ayaklanması (Nisan 1916) siyasi durumunu zora soktu.
Kaynak: Herbert Henry Asquith
Hastalığın tedavisi kendisini büyük miktarda borç içine soktu. Iron Maiden tedavisine katkıda bulunmak üzere bir dizi konser verdi ve "
Kaynak: Clive Burr
Erbulak , Halit Kıvanç , Müjdat Gezen , Uğur Dündar ve Sezen Aksu Fırt 'ı kardeş dergi Gırgır 'dan kısmen farklı, magazinel bir kulvara soktu.
Kaynak: Fırt
Somut görüntülere başvurmaktan kaçınan Hilbert, noktalar, doğrular ve düzlemler diye adlandırdığı "Üç nesne sistemini" matematiğe soktu.
Kaynak: David Hilbert
1999 tarihinde Dağıstan'daki direnişi başlatanların Çeçen kökenli olmalarını gerekçe göstererek işgal güçlerini yeniden Çeçenistan'a soktu.
Kaynak: İkinci Çeçen Savaşı
Thiele 'ye göre ise M.Ö. 841/840 yılında krallık yaptı Annesi Athaliah'ın etkisiyle "Yahveh"cileri kızdıran ibadet şekillerini ülkeye soktu.
Kaynak: Ahazya (Yehuda)
"Yahudi Kod'u"nu yürürlüğe soktu. Nürnberg Yasaları nı andıran bu kod'da Yahudilere sarı kol bandı takma zorunluluğu getirilip, birçok
Kaynak: Slovakya'daki Yahudilerin tarihi
FitzRoy, İngiliz gemilerine, barometre ve yazılı hava gözlemlerini soktu. Bunlarla birlikte hava tahminlerinde başarılı oldu.
Kaynak: Robert FitzRoy
yılında adını "International Business Machines" IBM olarak değiştiren şirketi ABD'nin en kısa sürede en çok kar eden firmaları arasına soktu.
Kaynak: Thomas J. Watson
Lenin 'in ölümünden sonra Stalin, Sovyetler Birliği'ni hızlandırılmış bir sanayileşme ve zorlu bir kollektivizasyon yoluna soktu.
Kaynak: Destalinizasyon
Ancak 1861 -1865 yılları arasında çıkan Amerikan İç Savaşı ülkeyi parçalanma tehditi altına soktu. Savaş kuzeydeki eyaletlerin
Kaynak: ABD tarihi
İtalya'nın birleşmesi için Avrupa 'nın diğer ülkelerinin desteğini kazanmak amacıyla Sardinya Krallığı'nı Rusya'ya karşı Kırım Savaşı 'na soktu.
Kaynak: II. Vittorio Emanuele
Öğretmeni onu 1925 'te New York kenti nde New York Flarmoni Orkestrası eşliğinde Lewisohn Stadium'da yapılan bir yarışmaya soktu.
Kaynak: Marian Anderson
Cumhuriyeti 'nin Komünist diktatör ü Enver Hoca aralarında Yahudiliğin de bulunduğu bütün dinleri yasaklayıp devlet ateizmi ni yürürlüğe soktu.
Kaynak: Arnavutluk'taki Yahudilerin tarihi
Homeros'un heksametron mısra tekniğini Latince'ye soktu. " "Annales" epopesi çağdaşlarını ve ardıllarını etkiledi. Latin edebiyatına Yunan
Kaynak: Quintus Ennius
Von Neumann, Bohr ve Heisenberg 'in gevşek atılmış ilmeklere benzeyen kavramlarını sağlam bir şekle soktu ve kuantum teorisini, bugün
Kaynak: Von Neumann yorumu
1978'de Hürriyet gazetesinde yayınlanan belgesel çizgi romanı Çanakkale Geçilmez , Ersin Burak ı sektörün ustaları arasına soktu.
Kaynak: Ersin Burak
Şubat 2009'da cep telefonundan mobil televizyon hizmetini devreye soktu KKTC Telsim Genel Müdürü ise Ahmet Ulubay'dır. Kaynakça
Kaynak: KKTC Telsim
Daha sonra Baruthane ve top dökümhanesini düzene soktu. Ecole Normale'nin kurulmasına büyük katkıda bulundu ve bu okulda tasarı geometri
Kaynak: Gaspard Monge

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.