Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sorkun, (sorgun, sorhun) ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Tarama Sözlüğü

sorkun, (sorgun, sorhun) anlamı
Sultanî söğüt.

"sorkun, (sorgun, sorhun)" için örnek kullanımlar

Sorkun - Bolu ili Dörtdivan ilçesinin köyü. Sorkun - Burdur ili Gölhisar ilçesinin köyü. Sorkun - Çorum ili İskilip ilçesinin köyü
Kaynak: Sorkun
Sorkun; Bolu vilayetinin Dörtdivan ilçesine bağlı, ilçeden yaklaşık 4 km mesafede, 2 mahalleden oluşan Anadolu muzun şirin bir köyüdür.
Kaynak: Sorkun, Dörtdivan
Sorkun, Çorum ilinin İskilip ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: olmasından dolayı sonköy adından hareketle sorkun olarak günümüze kadar gelmiştir.
Kaynak: Sorkun, İskilip
Sorkun, Eskişehir ilinin Mihalıçcık ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Cumhuriyet tarihinin en eski köylerinden olup köyde bulunan ilk
Kaynak: Sorkun, Mihalıçcık
Sorkun, Sinop ilinin Gerze ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Sorkun, Gerze
Sorkun, Kastamonu ilinin Daday ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Sorkun, Daday
Sorkun, Uşak ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Sorkun, Uşak
Sorkun, Afyonkarahisar 'ın Sandıklı ilçesine bağlı bir beldedir. Belediye başkanı İlyas Arısoy'dur. Mahalleler : Emek Mah. Kestel Mah.
Kaynak: Sorkun, Sandıklı
Sorkun, Burdur ilinin Gölhisar ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Sorkun, Gölhisar
Sorkun, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Sorkun, Zara
Necmettin Turinay, (d. 7 Şubat 1946 - Sorkun , Sandıklı , Afyonkarahisar ) Deneme ve eleştiri yazarı, edebiyat araştırmacısı ve idareci.
Kaynak: Necmettin Turinay
صورقون (Sorkun), سورقون (Sorkun), صورغون (Sorgun), صورقين (Sorkın), سورخون (Sorĥun). Yeraltı Zenginliği : İlçe linyit, uranyum ve toryum
Kaynak: Sorgun, Yozgat
Yukarısayık ve Sorkun köyleri arasında bir tepede Himmet Dede Türbesi, Kılıçlar köyünde Kırklar Türbesi, Çalköy'de Şehriban Nine Türbesi,
Kaynak: Dörtdivan
zamanında pek çok savaşa katılmıştır. Pelekanon Muharebesi 'nde bulunduğu bilinmektedir. İznik ve Sorkun 'un fethinde kahramanlıklar göstermiştir.
Kaynak: Samsa Çavuş
Dere Kasabası doğu ve güney doğuda Çağlayan Kasabası, batı ve güney batıda Sorkun Kasabası, kuzeyde Akçapınar Köyü, kuzey. batıda Harmanpınar
Kaynak: Dereköy, Bozkır
Derelerde yayılan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için Sorkun suyu Komun önüne indirilmiş ve kurun yapılmıştır. Sorkun da ve tellilerin
Kaynak: Sülüklü, Narman
devamında antalyaya ulaşılır,batısında Sorkun kasabası , Dere Kasabası ile Çağlayan Kasabası Güneyinde ise sarıot yaylaşı bulunmaktadır.
Kaynak: Karacahisar, Bozkır
2449 ve 2345 metre yükseklikte iki tepeyi ihtiva eden Akdağ'da Sorkun kasabası yakınlarında bakır madenine rastlanmıştır. Batıya Küfü çayı
Kaynak: Sandıklı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.