Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sosyalist ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

sosyalist anlamı
is. top. b. Toplumcu.

Türkçe - İngilizce

sosyalist anlamı
isim
1) socialist
sıfat
1) socialist
2) socialistic

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

sosyalist anlamı Fr.socialiste
Sosyalizm yanlısı, toplumcu: § "Avam aldatıcı bir sosyalist kitabı vardı ki, âdeta ezbere biliyordum." -Reşat Nuri Güntekin, Dam., 26. § "Sosyalistlerin ve komünistlerin ferdi mülkiyeti ilgaya teşebbüs etmeleri doğru değildir." -Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları, 149. § "Pek çok sosyalistimizin bugün içine gömüldükleri, sessizliği..." -Adalet Ağaoğlu, Geçerken, 76. § "Bu sosyalist görüşüyle bir Habeşin, Çinlinin, Kamboçlunun ve bir Türkün hiç farkı yoktur." -Peyami Safa, Türk İnkılabına Bakışlar, 93. § "Bunlardan bazıları "sosyalist" güruhuna tabi olduklarından şerâit-i hâzıra-i medeniyyenin hedmine saisdirler." -Ahmet Midhat Efendi, Müşahedat, 6. § "O şimdiye kadar, sosyalist diye tek bir tip tanıyordu." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 170. § "Var, diyor sosyalistler!.." -Sami Paşazade Sezai, Bütün Eserleri III, 317. § "Alaman sosyalistler de bir süre önce büyük miting yaparak savaş aleyhinde bağırıp çağırdıkları hâlde..." -Ahmet Rasim, Eşkâl-i Zaman, 48. § "… Cumhuriyetinden ibaret sosyalist bir ülke." -Yavuz Bülent Bakiler, Üsküp'ten Kosova'ya, 1. § "Materyalist ve fatalistlikten bilimsel sosyalistliğe, rasyonalistliğe ve insanlık vâizliğine yükseldi." -Cemil Meriç, Kırk Ambar, 312. § "Senin kadar ihtiyatlı olamam bağımsız sosyalist!" -Orhan Pamuk, Cevdet Bey ve Oğulları, 562. § "İrfan sosyalistliğinden kalma, komitacılığıyla, Necdet savaş yıllarında Turancılık olaylarına karışmışlığıyla ayakta durabiliyor." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 37.

sosyalist eş anlamlısı

toplumcu
is. top. b. Toplumculuktan yana olan kimse veya görüş, sosyalist: "Toplumcu bir görüş, insanı bütün yanlarıyla ele almak zorundadır." -S. Hilav.

"sosyalist" için örnek kullanımlar

Ancak sosyalist liderin üretimine destek verdiği bir telefon, o kadar da iyi hatırlanmayabilir.
However, the socialist leaders support the production of a phone, hatırlanmayabilir that well.
Kaynak: chip.com.tr
Suç duyurusundan önce Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Aydınlar, sosyalist kişiliğinden ve Alevi olmasından dolayı işaretleme yapıldığını ifade etti.
Waterfall in front of the Palace of Justice press release that a criminal complaint before the Intellectuals, marking was done because of the socialist personality and Alevi said.
Kaynak: haber.sol.org.tr
ÖDP'sinden EDP'sine şu anda parti olarak örgütlenmiş kim varsa bunlar geleneksel sol yada sosyalist anlayışı temsil ediyor benim için tarihin gerisinde kaldı onlar ÖDP'de dahil.
If EDP'sine ÖDP'sinden who is currently organized as a party, they represent the traditional left or socialist conception of history fell short for me, they are included in the ODP.
Kaynak: haber7.com
Vergi, sadece demokrasilerle yönetilen rejimlerde değil, otorite olsun, Cumhuriyet olsun, Demokrasi olsun, sosyalist olsun bütün devletlerde ve bütün sistemlerde olan ve olması gereken en önemli araçtır.
Taxes, managed regimes, democracies not only of authority, whether it be Republican, Democratic, whether it be socialist or all states, and all the systems and the most important tool.
Kaynak: haberler.com
Farklı kişiler ve gruplar kendilerini sosyalist ve sosyalist karşıtı olarak tanımladılar. Sosyalist gruplar arasında büyük farklılıklar
Kaynak: Sosyalizm
Sosyalist devlet ya da sosyalist cumhuriyet bir sosyalist toplum oluşturma ülküsüne anayasa l olarak bağlı devlet tir. yardımıyla bir
Kaynak: Sosyalist devlet
Sosyalist Enternasyonal, sosyalist , sosyal demokrat , demokrat sosyalist , ve işçi sınıfı partilerinin ortak olduğu bir ülkelerarası
Kaynak: Sosyalist Enternasyonal
Sosyalist Parti açıkça sosyalist olarak adlandırılan, dünyanın birçok yerinde varolan siyasal parti ismidir. Bu partilerin hepsi
Kaynak: Sosyalist Parti

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.