Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sporozoit ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

sporozoit anlamı İng. sporozoite Alm. Sporozoite Fr. sporozoïde
(Yun. sporos: tohum; zoon: hayvan) Bir hücreli sporozoonlarda sporosisten çıkan sporlar. Sıtma (Malarya) hastalığında, konak sivrisineğin tükrük bezlerinde oluşan ve insanlara taşınan evre.

BSTS / Parazitoloji Terimleri Sözlüğü

sporozoit anlamı İng. sporozoite
1. Sporogoni sonucunda oluşan kız hücre. 2. Gregarine ve koksidiyan protozoonların sporogoni sonucunda oluşan uzun, hareketli ve enfektif evreleri. 3. Koksidiya sporokistlerinin içerisindeki muz biçimindeki hareketli yapılar. 4. Haploit hücrelerden oluşan paraziter protozoonların zigotlarının mayotik bölünmesi sonucunda oluşan yapı.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

sporozoit anlamı Lat.sporozoite
Haploit hücrelerden oluşan parazitik protozoonların zigotlarının mayoz bölünmesi sonucunda oluşan yapı. Bu enfektif hücreler konak dokularını istila ederek aseksüel üreme sonucunda merezoitleri ve sonuç olarak gametositleri oluştururlar.

"sporozoit" için örnek kullanımlar

Tipik olarak 4-8 μm uzunluğunda ölçülebilen küçük bir ookist ve herbir ookist içerisinde 4 adet sporozoit vardır. Sporokist'ler
Kaynak: Cryptosporidiosis
Bağırsak epiteline geçen zigottan, ikiye bölünmelerle çok sayıda yeni sporozoit ler oluşur. Bu eşeysiz üremeye ise sporogoni denir.
Kaynak: Sporla üreme
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.