Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

steroit ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

steroit anlamı İng. steroid
Steran halkası içeren bileşikler. Steroller, steroit hormonlar, safra asitleri, D viTamini bu gruptandır.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

steroit anlamı İng. steroid Alm. steroid Fr. stéroïde
Bitki ve hayvanlarda bulunan üçü altılı, biri beşli olmak üzere dört hidrokarbon halkası içeren sterollerin, safra asitlerinin ve hormonların yapısına giren bir lipit grubu.

BSTS / Dölerme ve Suni Tohumlama Terimleri Sözlüğü

steroit anlamı İng. steroid
Bitki ve hayvanlarda bulunan üçü altılı biri beşli olmak üzere dört hidro karbon halkası içeren sterollerin, safra asitlerinin ve hormonların yapısına giren bir lipit grubu.

"steroit" için örnek kullanımlar

Progesteron, insan ve diğer hayvanlarda adet döngüsü , gebelik ve embriyogenez de rol oynayan 21 karbonlu bir steroit hormon dur.
Kaynak: Progesteron
Bunlara genellikle hayvanlarda steroit tipte salgı yapan endokrin organlarda, plasenta ve ovaryum hücrelerinde rastlanır.
Kaynak: Krista
gibi basit şekerlerin (aldozlar ya da aldoheksozlar) ve steroit yapısındaki tabii veya sun'i hormonların çoğunda bir aldehit grubu bulunur.
Kaynak: Aldehitler
Şiddetli yanıklarda steroit ihtiva eden haplar doktor tavsiyesine göre kullanılabilir. Deride kabarıklık, aşırı kızarıklık, su toplama,
Kaynak: Güneş yanığı
Cinsiyet hormonları, adrenalin kortizon gibi hormonlar, safra asitleri, bazı alkoloidler, D vitaminleri steroit grubundaki bileşiklerdir.
Kaynak: Lipit
steroit tedavi görmesi gereken ama ağızdan ilaç alamayan hastalarda prednizolon yerine; ve uzun süreli steroid sağaltımı gören hastaların
Kaynak: Kortizol
uyarıcı madde bağımlıları, kanser hastaları (özellikle ilaç tedavisi görenler), steroit ilaçlar kullananlar, yaşlılar ve direnci düşük olanlar.
Kaynak: Sepsis
Hormonlar sinyal transdüksiyonunu başlatan jenerik bir molekül sınıfıdır, aralarında insülin (bir polipeptit, testosteron (bir steroit
Kaynak: Sinyal transdüksiyonu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.