Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

streptomisin ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Farmakoloji ve Toksikoloji Terimleri Sözlüğü

streptomisin anlamı İng. streptomycin
Streptomyces griseus'dan elde edilen ve özellikle burusella, veba, idrar yolları enfeksiyonları gibi hastalıklarla mücadelede kullanılan, Gram negatif bakterilere karşı olan etkisi, diğer aminoglikozit türlerine göre daha zayıf bulunan ilk aminoglikozit türevi antibiyotik.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

streptomisin anlamı İng. streptomycin
Bakterilerde protein sentezinde başlangıç kompleksinin oluşumunu önleyerek etkili olan antibiyotik.

Güncel Türkçe Sözlük

streptomisin anlamı
is. tıp Verem basiline, şarbon, difteri, veba, menenjit, zatürre vb. hastalıklara sebep olan mikroplara karşı kullanılan bir antibiyotik.

Türkçe - İngilizce

streptomisin anlamı
isim
1) streptomycin
2) streptomycine

"streptomisin" için örnek kullanımlar

İçlerinden streptomisin , kanamisin tüberküloz a karşı etkilidir. Etki mekanizmaları aynıdır; bakterinin ribozom 30S alt ünitesine
Kaynak: Aminoglikozit
çalışmaları, toprak bakterilerinden 1940 yılında antibiyotik ve sitostatik aktinomisin A'yı ve üç yıl sonra streptomisin i izole etmesiydi.
Kaynak: Selman Abraham Waksman
mikroorganizma sayısında azalmaya yol açan antibiyotik , bakterisid antibiyotik adını alır. Sultamisilin ve streptomisin buna örnek gösterilebilir.
Kaynak: Bakterisid
sinir hasarını artırabileceğinden streptomisin ve benzeri diğer ilaçlar ile birlikte verilmemelidir. Capreomycin intramüsküler uygulanır
Kaynak: Capreomycin
suretiyle çalışır; bu antibiyotikler anisomisin, sikloheksimit, klorafenikol, tetrasiklin , streptomisin, eritromisin, ve puromisin içerir.
Kaynak: Translasyon
Seçilecek ilaç streptomisin dir Ayrıca gentamisin ile 10 gün, tetrasiklin -sınıfı ilaçlar örneğin doksisiklin ile 2-3 hafta tedavi
Kaynak: Tularemi
hedefidir: kloramfenikol , eritromisin , kasugamisin , mikrokoksin , paromomisin , risin , sarsin , spektinomisin , streptomisin ve tiostrepton .
Kaynak: Ribozomal RNA
olumsuz yan etkileri yüzünden bugün beşeri olarak kullanılmamaktadır), rifampin ve streptomisin Brucella bakterilerine karşı etkilidirler.
Kaynak: Bruselloz
Y. pestis birkaç antibiyotiğe , özellikle de streptomisin ve kloramfenikol 'e ileri derecede duyarlıdır. Tetrasiklin ler de bazen
Kaynak: Yersinia pestis

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.