Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

striknin ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

striknin anlamı İng. strychnine
Asya'da yetişen, Strychnos nuxvomica adlı ağacın tohumlarından elde edilen çok zehirli bir alkaloit. Kötü niyetli kimselerce köpeklerin ve yaban hayvanlarının zehirlenmesinde oldukça yaygın olarak kullanılır.

Güncel Türkçe Sözlük

striknin anlamı
is. kim. Kargabükenden çıkarılan etkili bir zehir.

Kimya Terimleri Sözlüğü

striknin anlamı İng. Strychnine Alm. Strychnin Fr. strychnine
Formülü C21H22N2O2 ve e.n. 265 °C olan, Strychnos nuxyomica, Upos Tieuté, Lignum Colubrinum tohumlarından elde edilen, merkezi sinir sistemi uyarıcısı, kas gevşeticisi ve haşarat öldürücüsü olarak kullanılan, kloroform ve benzende çözünen, oldukça zehirli bir alkaloit.

Türkçe - İngilizce

striknin anlamı
isim
1) strychnine

"striknin" için örnek kullanımlar

güneydoğu Asya olan her dem yeşil bir ağaç ve bu ağacın çok zehir li bir alkaloit olan striknin eldesinde kullanılan tohumlarının ortak adıdır.
Kaynak: Kargabüken
O dönemde uygulanması genellikle tercih edilen ilaç striknin olmuştur ama bu da hastaya yarardan çok zarar getirebilen bir uygulamadır.
Kaynak: Jean Landry
1884'te Arthur Nicolaier oksijensiz solunum yapan, serbest toprak bakterilerinden tetanozun striknin benzeri toksin ini izole etti.
Kaynak: Clostridium tetani
Bunun üzerine striknin içerek intihar etmeye teşebbüs eden Margot'u Van Gogh hastaneye yetiştirdi. 26 Mart 1885'te babası bir inme sonucu
Kaynak: Vincent van Gogh

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.