Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

su kanal sistemi ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

su kanal sistemi anlamı İng. ambulacral system, water vascular system Lat.ambulare: yürümek Alm. Wassergefässsystem, Ambulakralsystem Fr. appareil ambulacraire, système aquifère
Derisi dikenlilerde sölomu kapsayan, ağzın çevresini saran bir çember kanal ile bundan ayrılan beş ışınsal kanaldan yapılmış bir sistem. Çember kanal Poli keselerine bağlıdır. Işınsal kanallar yan kanallar aracılığıyla tüp ayaklarla (ambulakral ayaklar) birleşmiştir. Birleşme yerinde ampuller bulunur. Bu sistem taş kanal aracılığı ile vücut dışındaki sıvıyla bağlantı halindedir. Kanalların içinde taşınan su, hayvanın hareketini özel bir biçimde sağlar. Ambulakral sistem.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

su kanal sistemi anlamı İng. ambulacral system
Derisi dikenlilerde sölomu kapsayan, ağzın çevresini saran bir çember kanalla, bundan ayrılan farklı sayıda ışınsal kanaldan yapılmış bir sistem, ambulakral sistem.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

su kanal sistemi anlamı İng. water vascular system Lat.ambulare Alm. Wassergefâsssystem Fr. appareil ambulacraire
(karşılık: ambulakral kanal sistemi), (Lât. ambulare = yürümek) Derisi-dikenlilerde sölomu kapsayan ayrı bir sistem olup ağzın çevresini saran bir çember kanal ile bundan ayrıları 5 ışınsal kanaldan yapılmıştır. Çember kanal Poli keselerine bağlıdır. Işınsal kanallar yan kanallar araciyle ambulakral ayaklarla birleşmiştir ve bu birleşme yerinde ampuller bulunur. Bu sistem taş kanalı araciyle de vücut dışındaki su ile bağlantı halindedir. Kanalları içinde su taşıyan bu sistem özel bir biçimde hareketi sağlar.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.