Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

suare ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

suare anlamı
is. 1. Gece gösterimi. 2. Akşam yemeğinden sonra yapılan eğlence, toplantı: "Karargâh, şerefine büyük bir suare vermek için hazırlanmakta idi." -F. R. Atay.

Türkçe - İngilizce

suare anlamı
isim
1) soiree
2) evening

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

suare anlamı Fr.soirée
1. Akşam yemeğinden sonra yapılan eğlence, toplantı: § "Bu salonda o kadar balolar, suareler filanlar verilmiştir ki duvarların dilleri olup da söyleseler okuyanları düçar-ı hayret eyleyecek bir tarih vücuda gelir." -Ahmet Midhat Efendi, Haydut Montari, 14. § "Suare için hazırlanmakta olan büyük bir oda..." -Reşat Nuri Güntekin, Yaprak Dökümü, 62. § "Biliyor ki prenses dö la Tur'un evindeki suareler esnasında kendisi bu dostluğu temelinden yıkmaya muvaffak olmuş." -Ruşen Eşref Ünaydın, C. XI, 311. 2. Gece yapılan sinema, tiyatro gösterisi.

suare eş anlamlısı

toplantı
is. 1. Birden çok kimsenin belirli amaçlarla bir araya gelmesi, içtima: "Komisyon toplantısı bitsin de görürsünüz." -M. Ş. Esendal. 2. Bir meclisin bir yıl içindeki birleşimlerinin tümü. 3. Toplanma, bir araya gelme, kabarıklık oluşturma: "Gür kaşları başlangıçlarında kıvrık toplantılar yaparak incele incele uçlarında büsbütün sivrilirdi." -H. Z. Uşaklıgil.

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.