Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

suflör ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Tiyatro Terimleri Sözlüğü

suflör anlamı İng. promter Alm. Souffleur Fr. souffleur
Oyunu metinden izleyen, unutulan tümce başlarını fıslayarak oyuncuya hatırlatan görevli kişi.

Güncel Türkçe Sözlük

suflör anlamı
is. tiy. Oyunculara, rollerinde unuttukları sözleri izleyicilere duyurmadan söyleyip hatırlatan erkek: "Suflör çırpınıyor ama bu da kâr etmiyordu." -T. Buğra.

Türkçe - İngilizce

suflör anlamı
isim
1) prompter

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

suflör anlamı Fr.souffleur
Oyunculara, rollerinde unuttukları sözleri izleyicilere duyurmadan söyleyip hatırlatan erkek:§ "Trajedinin üçüncü perdesinde suflörle rejisörü sahneye çıkartmak şartıyla ancak devam etmek mümkün oldu." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Sahnenin Dışındakiler, 11. § "Piyesi fısıldayana? -Suflör." -Peyami Safa, Osmanlıca-Türkçe-Uydurmaca,, 59.

"suflör" için örnek kullanımlar

Günümüzde suflör kullanımı gittikçe azalmıştır. Tiyatro dışında ayrıca sinema ve tv dizilerinde oyunculara kamera arkasından diyalogları
Kaynak: Suflör
Ayrıca eserin sahnelenmesinde görev alan sahne amiri, dekor ve kostüm sorumlusu, ışıkçı, suflör gibi diğer yardımcı elemanlar da vardır.
Kaynak: Tiyatro
eden dönemlerde de yine yazarların yanı sıra suflör ler ve başrol oyuncuları tarafından yürütüldüğü vurgulandıktan sonra, bu uğraşın ancak XIX.
Kaynak: Sahneye Koyma Sanatı (derleme)
Annesi ise 50 seneden daha fazla tiyatrolarda suflör olarak çalıştı. Annesi, Tarr 10 yaşındayken onu, Tolstoy 'un İvan İlyiç'in Ölümü
Kaynak: Béla Tarr
1867 yılında Iorgu Caragiale Tiyatro Topluluğuna yazman ve suflör olarak katıldı, bir sonraki yıl Mihai Pascaly'nin topluluğuna geçti.
Kaynak: Mihai Eminescu
Konduit Şevket bey ve suflör Enver Necip bey idi. Konusu :: Zaman - 40.000 yil once bir mavi gece Oyun'un açışını yapan ve tarihsel bir
Kaynak: Özsoy (opera)
Christian'a değişik bir öneride bulunur: Cyrano bütün aşk mektuplarını yazacak ve ikili buluşmalarda suflör (fısıldayıcı) görevini üstlenecektir.
Kaynak: Cyrano de Bergerac (oyun)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.