Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sularda ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

sularda anlamı
Sıralarda. || o sıralarda

Erzurum

"sularda" için örnek kullanımlar

Gemi, 11 bilim adamı, 12 mürettebatla iç sularda faaliyet gösterecek.
Ship, 11 scientists and 12 crew to operate in inland waters.
Kaynak: haber7.com
Rus sporcudan buzlu sularda nefes kesen gösteri.
Russian athletes performing breathtaking icy waters.
Kaynak: haberrus.com
Utah Jazz tehlikeli sularda yüzüyor.
Utah Jazz swimming in dangerous waters.
Kaynak: hurriyet.com.tr
iyi kalitesini bildigimiz bir oyuncu ama bu köprünün altından daha çok sular geçer biraz hızlı akan sularda görelim bu oyuncuyu.
good quality, but this is a player we know through a lot of water under the bridge a little bit more fast-flowing waters, let's see this player.
Kaynak: spor.mynet.com
Benekli kaplumbağa (Emys orbicularis), Emydidae familyasından tatlı sularda yaşamakla birlikte deniz kenarları ve acı sularda da görülen
Kaynak: Benekli kaplumbağa
Bazıları toprak altında eşerek, bazıları sularda yüzerek, bazıları da ağaçlara tırmanarak yaşar. Başlarının ön kısımları sivridir.
Kaynak: Böcekçiller
Tüm dünyada ılıman ve tropikal sularda bulunurlar. Denizatların boyutları 16 milimetre ile (yakın zamanda keşfedilen Hippocampus denise )
Kaynak: Denizatı
solungaç solunum u yapmakla beraber ihtiyaç duyulduğunda hava solunumu da yapabilen tatlı sularda yaşayan ilgi çekici balıklar altsınıfı .
Kaynak: Akciğerli balıklar
Dönücü yunus (Stenella longirostris) dünya üstündeki tüm tropikal sularda açık denizde görülen küçük bir yunus tur. Sudan dışarı
Kaynak: Dönücü yunus
Balık eti, deniz veya tatlı sularda yakalanan soğuk kanlı solungaç ları ile solunum yapan hayvanların besin olarak kullanılan etleridir.
Kaynak: Balık eti
Hem acı hem tatlı sularda yaşarlar, bazı türleri zaman zaman denizlerde de yaşar. Bazı türleri (Salangidae familyası ve Nesogalaxias)
Kaynak: Çamukasılar
Hani balığı, Serranidae familyasını oluşturan çoğu ılıman ve tropikal denizlerde, bir kısmı acı ve tatlı sularda bulunan balık tür leri.
Kaynak: Hani balığı
Sivrisinek balığı (Gambusia affinis), lepistes le akrabalığı olan sıcak-soğuk sularda kolaylıkla yaşayabilen bir tatlı su balığı tür ü.
Kaynak: Sivrisinek balığı
Serbest dalış, yarışmacıların su altında tek nefesle açık sularda veya havuzlarda yüksek derinliklere, zaman ya da mesafelere ulaşmaya
Kaynak: Serbest dalış
Buz krili (Euphausia crystallorophias), Euphausiidae familya sından, Antarktika yakınlarındaki sularda yaşayan kril tür üdür.
Kaynak: Buz krili
Tuzlu sularda yaşayan tüm canlıları ve otları severdi. Denizciler Ossë'nin hiddetini dindirip,denizleri yatıştırması için ona yalvarırlardı.
Kaynak: Uinen
Jandarma Asayiş Bot Komutanlıkları, Türkiye Jandarmasına bağlı, iç sularda ve çevresinde emniyet ve asayiş sağlamak göreviyle çalışan özel
Kaynak: Jandarma Asayiş Bot Komutanlıkları
Kirli sularda, ılık lağım sularının aktığı yerlerde bir tarafları toprağa gömülmüş halde yaşarlar. Toplu halde milyonlarcası bir arada
Kaynak: Tubifex
Cosmarium, genellikle tatlı sularda yaşarlar. 20 - 110 mikrometre uzunluğunda, tekhücreli ya da ipliksi yapıdaki alg lerdir.
Kaynak: Cosmarium
Tatlı sularda, denizlerde yaşarlar. Zarla çevrili bir çekirdekleri olmadığından bakteri , fotosentez yapmaları nedeniyle de ipliksi mavi
Kaynak: Nostoc
Anodonta, Unionidae familyasından tatlı sularda yaşayan, iki çeneli yumuşakça cinsidir. Kavkısı iri, çenetleri ince, çenet menteşesi
Kaynak: Anodonta
Yukarıdaki mısra larda Kandilli semtinin uykularda yüzmesi ve mehtabın sularda sürüklenmesi; sözcüklerin asıl anlamının dışında
Kaynak: Mecaz

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.