Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Sülümenli ne demek?

 - 1 sözlük, 2 sonuç.

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Sülümenli anlamı
Afyon ili, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
Sülümenli anlamı
Uşak ili, Ulubey ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Sülümenli" için örnek kullanımlar

Sülümenli, Afyonkarahisar ilinin bir kasabasıdır. Sülümenli Kasabasi, Afyonkarahisar il merkezine 20 km uzaklikta yer alan, sinirlari
Kaynak: Sülümenli, Afyonkarahisar
Sülümenli, Uşak ilinin Ulubey ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe: Köylünün ne zaman ve nereden buraya geldiği bilinmemektedir.
Kaynak: Sülümenli, Ulubey
Ulubeyli Sülümenli Harabeleri: Uşak'a 28 km uzaklıktaki Ulubey ilçesinin 13 km güneybatısında ve Sülümenli Köyü sınırları içindedir.
Kaynak: Ulubey, Uşak
Şu andaki bizim köyün yerinde de Sülümenli aşireti vardır. Bu aşiret yıllarca Hacıarap ve kardeşlerini yanlarına kabul etmezler.
Kaynak: Yazıyolu, Kaman
Yazıyolu köyünde o dönem Sülümenli(Süleymanlı) aşireti vardır. Bu aşiret yıllarca Hacıarap ve kardeşlerini yanlarına kabul etmezler.
Kaynak: Hacıyusuflu, Çelebi
bölgeye yerleştiği Çobanlar, Işıklar ve Sülümenli beldelerinin bu oymak tarafından kuruldugu, hatta kurucuların kardeş oldukları rivayet edilir.
Kaynak: Çobanlar
895 Günümüzde Afyon il merkezi ile Sülümenli, Çobanlar ve Işıklar kasabaları bu cemaattendir. 896 Çankırı bölgesindeki Salmanlılardan bazı
Kaynak: Çobansaray, Dinar
bu köyde yasamis ve buradan civardaki koylere de irsad icin gitmislerdir, Mehmed Efendi Sülümenli ye, Mustafa Efendi Çobanlar a gitmistir.
Kaynak: Değirmendere, Afyonkarahisar
Bu gün yanında küçük Sülümenli köyünden başka bir yerleşim birimi yoktur. Yalnız Mark Whittow'un da belirttiği gibi, pek çok yerleşim
Kaynak: Akmonya
Bizde yaptığımız araştırmalar sonucunda Uşak İli,Ulubey İlçesi Sülümenli Köyü Sınırları içerisinde kalan Blaundus antik şehri ile isim
Kaynak: Süleyman, Akhisar
Ulubeyli Sülümenli Harabeleri, Sivaslı Selçikler Köyü Harabeleri, Sivaslı Payamalanı ve Banaz Ahat Köyü Harabeleri bu yerler arasındadır.
Kaynak: Uşak (il)

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.