Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

sünger ne demek?

 - 6 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

sünger anlamı Osm. isfenc Fr.éponge
(jeoloji)

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

sünger anlamı
1. Ayakkabıların üstüne boya sürmek için kullanılan nesne. (*Güdül -Ankara) 2. Ütüleme sırasında elbise ıslatmakta kullanılan sünger ya da bez parçası. (*Aksaray -Niğde) 3. Sapan lastiği. (Çaltı *Gelendost -Isparta)

Güncel Türkçe Sözlük

sünger anlamı
is. 1. hay. b. Genellikle denizlerde bir yere tutunarak koloni durumunda yaşayan, çok hücreli ilkel hayvan. 2. Bu hayvanın temizlik işlerinde kullanılan, suyu fazlaca çeken esnek iskeleti. 3. Yapay olarak elde edilen temizlik veya dolgu gereci.

Kimya Terimleri Sözlüğü

sünger anlamı İng. sponge Alm. Schwamm
1.Katalizör veya adsorban olarak kullanılan, oksidinin indirgenmesi ile elde edilen gözenekli metal. 2.Euspongia officinalis, sularda bir yere tutunarak koloni halinde yaşayan çok hücreli deniz hayvanı. 3. Euspongia officinalis canlısının sarı renkli, gözenekli ve çeşitli şekillerdeki, kurutulmuş yumuşak ve esnek iskeleti.

Türkçe - İngilizce

sünger anlamı
isim
1) sponge
2) foam
3) foam rubber

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

sünger anlamı Rum.sfungari
1. Genellikle denizlerde bir yere tutunarak koloni durumunda yaşayan, çok hücreli ilkel hayvan: § "İkincisi, sünger gibi içiyor." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 104. 2. Bu hayvanın temizlik işlerinde kullanılan, suyu fazlaca çeken esnek iskeleti: § "… sünger, çamçak, süzgeç falan bulduk." -Ahmet Rasim, Şehir Mektupları, 194. § "İspirtoya batmış sünger hâline gelen beynini..." -Peyami Safa, Sosyalizm-Marksizm-Komünizm, 285. § "Rüzgârın, yağmurun sünger gibi delik deşik ettiği taş parçaları olan kayalıklar bu saatte birden bire canlanırlar." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 31. § "… kayanın altından akan dereden bir miktar su alabilmek için kocaman süngerleri uzun iplere bağlayarak sallandırmaya mecbur oluyorlardı." -Ahmet Midhat Efendi, Arnavutlar Solyotlar, 212. § "Kabı, içi aynı kâğıttan; mürekkebi sünger kâğıdı gibi emip yayar, esmer yüzlü kâğıttan..." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar IV, 17. § "… Padişah da bu süngerlerle…" -Ahmet Rasim, Tarih ve Muharrir, 77. § "Fiskelenen bir porselen gibi, süngerle silinen bir mermer gibi, dişlerinin arasından geçen bir teneffüs gibi kâh çınlıyor kâh haşırdıyor ve ıslık çalıyorlar." -Peyami Safa, Canan, 106. § "Yakın ilişkilere ve geçmişlere sünger çekilirse dava su alır!" -Adalet Ağaoğlu, Bir Düğün Gecesi, 248. § "… süngerlerle kapıları, pencereleri, dolapları, duvarları velhasıl her yönü silip süpürecek ve tozlarını alacaklardı." -Ahmet Rasim, Ramazan Sohbetleri, 133. § "Böylelikle memleketin gerçekleri üzerinden bir sünger geçirilmiş olur." -Nurullah Ataç, Dergilerde Deneme, 18. 3. Yapay olarak elde edilen dolgu gereci.

"sünger" için örnek kullanımlar

Ezeli rakiplerden Fırtına, kötü günlere sünger çekmek istiyor.
Storm arch-rivals, the bad days, you want to take a sponge.
Kaynak: bursadabugun.com
Onun beyni sünger gibidir.
His brain is like a sponge.
Kaynak: blog.milliyet.com.tr
Gerçek dokusu olan hayvanlar (Eumetazoa), biyolojik sınıflandırma da, sünger ler hariç, bütün ana hayvan gruplarını kapsayan bir kümedir .
Kaynak: Gerçek dokusu olan hayvanlar
Sünger Bob'un soyadının Karepantalon olmasının sebebi kare şort giymesidir. Gömleği ve kravatıyla dikkat çeker. yaratığı olan sünger dir.
Kaynak: SüngerBob KareŞort (karakter)
15 Mayıs 1960 yılında doğmuş olan Stephen Hillenburg aynı zamanda sünger bob 'un yaratıcısıdır. 1979 yılından beri 15 filmde rol
Kaynak: Stephen Hillenburg
yüzeylerinde çok kalın bir kutikula tabakası bulunur. Palizat parankiması iyi gelişmemiştir, sünger parankiması yla fotosentez yaparlar.
Kaynak: Krassulasean asit metabolizması
Sünger tabaka : Bu tabakada düzensiz şekilli sünger hücreleri ve gazların dolaştığı hava boşlukları vardır. Sünger ve palizat, mezofil
Kaynak: Yaprak
Sinir sistemi,sünger ler dışında çoğu çok hücreli hayvanlarda bulunur. Fakat çok karmaşık yapıya sahiptir. Sinir sistemi olmayan çok
Kaynak: Sinir sistemi
yüzyılda nüfusu 400.000'i aştığı kaydedilen adanın o dönemdeki sakinlerinin büyük bölümünü Malta 'dan sünger avcılığı için gelmiş olan
Kaynak: Cerbe
küçük bir kısmı da su ile gaz (karbondioksit) çıkışı reaksiyonu vererek gözenekli poliüretan yapıyı (köpük veya sünger yapısı) meydana getirir.
Kaynak: Poliüretan
Türkçe'de pomza taşı, sünger taşı, köpüktaşı, topuk taşı, hışırtaşı, nasırtaşı, küvek gibi adlarla bilinir. İngilizcede iri taneli
Kaynak: Ponza
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.