Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

süpürge ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

süpürge anlamı
is. 1. Süpürme işinde kullanılan araç: "Hasta bakıcının elinden süpürgeyi kaparak ut gibi çalmaya başlamış." -R. N. Güntekin. 2. Elektrikli süpürgesi.

Türkçe - İngilizce

süpürge anlamı
isim
1) broom
2) whisk

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

süpürge anlamı
Yabanıl mısır : Bizim mısırın içinden hep süpürge çıkmış.

Karaözü *Gemerek -Sivas

süpürge anlamı
< ET süpürgü: süpürge || supurge|| süpürke || alma süpürgesi: çayırda biten beyaz çiçekli süpürge otu || baca süpürgesi: tarlada biten sarı çiçekli süpürge otu

"süpürge" için örnek kullanımlar

Süpürge otunun taze çiçekli dalları suda kaynatılarak kullanılır.
Broom seed fresh flowering branches are used by boiling in water.
Kaynak: takvim.com.tr
Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 3 süpürge aracı ile 36 personelin, ilçe genelindeki sokakları temizlemeye başladı.
Cleaner with cleaning tool 3 to 36 depending on the Registrar's Office staff, district-wide began to clear the streets.
Kaynak: haberler.com
Kartepe Belediyesi ekipleri üç süpürge aracı ve 36 süpürgeci personeli ile ilçe genelinde sokakları karış karış temizlemek için çalışma başlattı.
Municipality of Kartepe three teams and 36 sweepers cleaner tool to clean every inch of the streets across the county with the staff started work.
Kaynak: haberler.com
Her türlü enstrümanı ritim aracı olarak kullanarak müzik yapan İngiliz Stomp grubu süpürge ve kibrit kutuları ile sahne aldı, müzikseverlere eşsiz bir konser verdi.
All kinds of music using the instrument as a means of rhythm group Stomp the British took the stage with a broom and match boxes, gave a concert in the unique music lovers.
Kaynak: haberrus.com
Süpürge, çoğunlukla süpürge otu ndan elde edilen çalılar ile yapılan, herhangi bir zemindeki istenmeyen maddeleri sürüklemek vasıtasıyla
Kaynak: Süpürge
Elektrikli süpürge, ortamdaki katı ve sıvı maddeleri emip uzaklaştırmaya yarayan bir ev aletidir. Toz çeken ilk süpürge 1906 yılında
Kaynak: Elektrikli süpürge
Uçan süpürge, Avrupa mitoloji sinde cadı ların üzerine binerek uçtuklarına inanılan, otlardan yapılmış, tahta saplı süpürge .
Kaynak: Uçan süpürge
Elektrikli süpürge lerin belirli bir algoritmaya bağlı olarak insan etkileşimi olmadan çalışan tiplerine robot süpürge denir.
Kaynak: Robot süpürge
Uçan süpürge Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali (Film Festivali) Uçan Süpürge (kurum) (Sivil toplum kuruluşu) Kategori:Anlam ayrımı
Kaynak: Uçan süpürge (anlam ayrımı)
Genellikle, süpürge ve vakum yöntemi kullanılır. Süpürme sırasında toz çıkmasını engellemek için su tankına ve spray donanımına sahiptir.
Kaynak: Sokak süpürme aracı
Türünün en iyisi olan bu süpürge, üçüncü kitapta Nimbus 2000'i Şamarcı Söğüt tarafından parçalara ayrılmış Harry'e, vaftiz babası Sirius
Kaynak: Ateşoku

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.