Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

süsleme ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

süsleme anlamı
is. 1. Süslemek işi, bezeme, tezyin. 2. Süsleri yerleştirme biçimi veya sanatı. 3. Sanat eserlerinin yüzeyini süslemek için kullanılan motif, oyma vb.

süsleme eş anlamlısı

bezeme
is. 1. Süsleme, tezyin. 2. Süs, süsleyen şey.
tezyin
is. (tezyi:ni) esk. Bezeme, süsleme, donama.

"süsleme" için örnek kullanımlar

Yaprak süsleme sanatçısı Aynur Handan Temelöz'ün sanat nöbeti ise BUSAT ev sahipliğinde Doruk Tıp Hastanesi'nde gerçekleşti.
Leaf decorative art artist Aynur Temelöz'ün fit Handan Medical Hospital in Summit was hosted by the Bushati.
Kaynak: objektifhaber.com
Balıkesir Valiliği tarafından 2002 yılında restore ettirilen bina, mimarisi ve özellikle süsleme karakteristliğiyle Balıkesir evlerinin en görkemlilerinden biri durumunda.
The building was restored in 2002 by Governor of Balikesir, Balikesir karakteristliğiyle architecture and decoration of their homes, especially in the event of one of the most impressive.
Kaynak: timeturk.com
Balıkesir Valiliği tarafından 2002 yılında restore ettirilen binanın, mimarisi ve süsleme karakteristliği ile Balıkesir'in simgesel tarihi evlerinin başında geldiği belirtildi.
The building was restored in 2002 by Governor of Balikesir, Balikesir, symbolic and historic architecture and decoration karakteristliği had arrived at their house.
Kaynak: haber.mynet.com
50 yılı aşkın süre içinde antika eşyalar toplayan Haskırış, Osmanlı dönemi oyma, hat ve süsleme tekniğiyle hazırlanmış mobilyalar, levhalar ve sehpaların yer aldığı sergiyi evinde açtı.
Haskırış collecting antiques for more than 50 years in the Ottoman period, carving, calligraphy and ornamentation technique crafted furniture, boards and easels in the house, opened the exhibition.
Kaynak: takvim.com.tr
Nakış, canlı cansız veya geometrik birçok figürün süsleme amaçlı olarak değişik eşyaların zeminlerine işlenmesi ile elde edilen bir süsleme
Kaynak: Nakış
yoğunlaştırılmış su üstünde, özel hazırlamış boyalarla oluşturulan desen lerin kâğıt üzerine geçirilmesi yoluyla yapılan bir süsleme sanatıdır.
Kaynak: Ebru
Matematik te bir döşeme (veya karolama, süsleme), aralarında boşluk bırakmadan veya örtüşmeden bir düzlemi kaplayan düzlemsel şekiller
Kaynak: Tesselasyon
Manuelin tarzı ya da Portekiz geç gotik tarzı, 16. yüzyıl ın ilk yıllarında Portekiz 'de gelişen, gösterişli ve karma bir mimari süsleme
Kaynak: Manuelin
Topkapı Parşömeni, Timur İmparatorluğu ndan kalma, Topkapı Sarayı Müzesi 'nde bulunan, mimarî süsleme desenleri içeren parşömen bir tomar
Kaynak: Topkapı Parşömeni
Çinili baskı büyük ebatta alanları süsleme ve kaplama amacıyla kullanılan bir yöntemdir. özellikle kopya baskılarda basılan göresel
Kaynak: Çinili baskı
Edwin Austin Abbey (d. 1 Nisan 1852 , Philadelphia – ö. 1 Ağustos 1911 , Londra ) ABD 'li gravür cü, süsleme ci ve ressam .
Kaynak: Edwin Austin Abbey
Kelime anlamı "yalnız altın la yapılan süsleme"dir. Bu süsleme, altınla ya da boya ile degrade tarzda sulandırılıp motiflerin uçlarında
Kaynak: Halkar
(İngilizce :Ukrainian embroidery), (Rusça :Вишивка) Vyshyvka) Ukrayna süsleme sanatları çeşitli dalları içinde önemli yer işgal eder Nakış,
Kaynak: Ukrayna nakışı
Cameo sözünün İngilizce anlamlarından biri de süsleme demektir. Cameolara örnekler : Martin Scorsese -Taxi Driver Steve Martin -The Venice
Kaynak: Cameo görüntü
Efsaneler geleneksel bir süsleme sanatı gibi, tekrarlanmanın batağına tam düşecekken, dram sanatı bu efsanelere yeni bir soluk getirdi ve
Kaynak: Trajedi
Denizdişleri (Scaphopoda) sınıfından yumuşakçalar ın Kızılderililer tarafından boncuk işi süsleme öğesi olarak değerlendirilen denizkabuğu .
Kaynak: Denizdişi kabuğu
Erethizontidae familyasından oklu kirpi lerin (özellikle de Erethizon dorsatum ) ok adı verilen dikenlerinden yaptığı tekstil süsleme sanatı.
Kaynak: Kirpi işi
tanelerine genellikle iğne kullanılarak iplik ya da tel geçirilerek, birbiriyle ya da bir nesneye örülerek ya da burularak yapılan süsleme sanatı.
Kaynak: Boncuk işi
zamanlarını değerlendirme ve hayatlarının rutinlerini yeni maceralarla süsleme arayışı neticisinde bir spor sayılmaya başlanan dağcılık, 20.
Kaynak: Dağcılık
eserler üreten sanatçı, geleneksel süsleme ve halk el sanatlarında seçtiği motifleri yapıtlarında Batı'nın teknikleriyle birleştirerek kullandı.
Kaynak: Bedri Rahmi Eyüboğlu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.