Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

şehirleşme ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

şehirleşme anlamı İng. urbanization
Köyden kente göçle birlikte kentsel nüfusta yaşanan önemli artış. krş. kırsallaşma

Güncel Türkçe Sözlük

şehirleşme anlamı
is. 1. Şehirleşmek işi. 2. top. b. Özellikle sanayinin gelişmesi sonucu nüfusun şehirlerde toplanması ve şehir alanlarının genişlemesi süreci.

Türkçe - İngilizce

şehirleşme anlamı
isim
1) urbanization

"şehirleşme" için örnek kullanımlar

Şehirleşme düzeninizden, trafik hizmetlerine, eğitim ve sağlıktan, kültürel hayata kadar bir ortam meselesi.
Urbanization layout, traffic services, education and health, the environment as much as a matter of cultural life.
Kaynak: haberciniz.biz
Ankara'nın yükselen değeri Pursaklar'da şehirleşme yolunda büyük bir yol kat eden Pursaklar Belediyesi, ilçenin temiz ve bakımlı olması için 7/24 hizmet veriyor.
The rising value of Ankara, the way in a big way Pursaklar Pursaklar Municipality of urbanization of the district to be clean and well maintained 7/24 serving.
Kaynak: ilgazetesi.com.tr
Bakan Bayraktar, Türkiye'de şehirleşme oranının yüzde 76'lara ulaştığını ve Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında şehirler bakımından da büyük önem kazandığını anlattı.
Minister Bayraktar, the rate of urbanization in Turkey 76'lara percent of the cities in the world in terms of reach and Turkey told gained great importance.
Kaynak: emlak.haber7.com
Başkan Çiftçi,büyükşehir statüsüne geçişten sonra yeni oluşumda Esentepe dahil,86 köyünde mahalle statüsüne geçirilerek Karaköprü'ye bağlanacağını,gerek şehirleşme,gerekse alt yapı bakımından en hazır belediye konumunda olduklarını söyledi.
President Farmer, a new formation after the transition to the status of metropolitan Esentepe, including the status of the neighborhood through the village of 86 Karaköprü'ye connect both urbanization, as well as in terms of the infrastructure of the city is said that they were ready.
Kaynak: sanliurfa.com
İngiltere ülkesinin Kuzey-Batı bölgesinde bulunan şehir statüsünde bir yerleşkedir ve daha geniş bir geografik şehirleşme alanının ana merkezidir.
Kaynak: Manchester
Şehrin belediye sınırları içindeki nüfusu (2007 itibariyle) 148.340 olup etrafındaki varoşlariyle şehirleşme alanındaki "Le Mans Metro"'
Kaynak: Le Mans
Toulon belediye sınırları içinde nüfus (2007 itibariyle) 166.537, şehirleşme alanında ise nüfus 600.740 dur. Fransız donanmasının önemli
Kaynak: Toulon
Ostrava (Almanca : Ostrau Lehce: Ostrawa) Çek Cumhuriyeti 'nin en büyük üçüncü kenti ve Prag 'dan sonra ikinci büyük şehirleşme merkezidir
Kaynak: Ostrava
kızılderili saldırılarının tamamen durması ve arttırılan güvenlik önlemleri sayesinde bölgede yoğun bir nüfus artışı ve şehirleşme görüldü.
Kaynak: Vahşi Batı
Hilversum aynı zamanda Avrupa'daki en büyük yoğun şehirleşme bölgelerinden biri olan Randtad'ın da bir parçasıdır. Hilversum şehri
Kaynak: Hilversum
Gündelik yaşamı herhangi bir oyuncu, dekor, ya da kurmaca olmadan kendi akışı içinde anlatmaya çalışan film şehirleşme, makineleşme, insan
Kaynak: Kameralı Adam

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.