Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

şekerleme ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

şekerleme anlamı
is. 1. Şekerlemek işi. 2. Toz şekerin içine meyve özleri konduktan sonra kaynatılmasıyla yapılan her türlü şeker: "Cevahir, şekerleme, kitapçı camekânları önünde tevakkuf ede ede yürüyordum." -Y. K. Beyatlı. 3. mec. Oturduğu yerde hafif ve kısa süreli uyuma: "Her gün öğle yemeğinden sonra şekerlemeden önce yeni yeni şahsiyetler katılıyordu aralarına." -E. Şafak.

Türkçe - İngilizce

şekerleme anlamı
isim
1) confectionery
2) nap
3) candy
4) sweets
5) toffee
6) doze
7) sweetmeat
8) snooze
9) goodies
10) confection
11) taffy
12) sweeties
13) sugarplum
14) sugar candy
15) goody
16) butterscotch
17) bonbon
18) catnap
19) fondant
20) sweetie
21) forty winks
22) toffy
23) boiled sweet
24) kip
25) kiss
26) sweety
27) fourty winks
28) lie-down
29) lay-down

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

şekerleme anlamı
Kısa ve hafif uyku.

-İstanbul
*Bor -Niğde

"şekerleme" için örnek kullanımlar

Ancak şekerleme imalatları bir tarafa, gerçek meyankökü ciddi bir besin ve güçlü bir bitkisel ilaçtır.
However, one side confectionery manufacturing, real liquorice plant is a serious food and a powerful drug.
Kaynak: haber.stargazete.com
Şekerleme üreticisi Kervan Gıda, Suudi Arabistan'da 57 alışveriş merkezinde birden şekerleme dükkanı açtı.
The caravan manufacturer of confectionery food sweets shop opened in Saudi Arabia, more than 57 shopping centers.
Kaynak: ekonomi.milliyet.com.tr
Çocukla birlikte sofraya oturulmalıdır, yararlı besinleri yemesi halinde ödül olarak pasta, tatlı, çikolata, şekerleme önerilmemelidir.
Oturulmalıdır the table with the child, found in foods as a reward for eating cake, dessert, chocolate, candy discouraged.
Kaynak: aksam.com.tr
Mutfağım programında dün Isparta'ya konuk olan Nursel Ergin Isparta'da 2 Renkli Pasta", "Nokul", "Çökelek Salatası" ve "Şekerleme yapmışlardı.
My kitchen was a guest on the program yesterday Nursel adult Isparta Isparta 2 Color Pie "," Nokul "," precipitates Salad "and" Candy had done.
Kaynak: karaman.org
Haribo Alman şekerleme üreticisi. 1920 yılında Hans Riegel isimli girişimci tarafından Bonn 'da temeli atılmıştır. İlk olarak ticari
Kaynak: Haribo
Akide şekeri Osmanlı mutfağın ın en eski şekerleme türlerinden biridir. Akide sözcüğü Arapça 'daki akit (yani sözleşme) sözcüğünden gelir.
Kaynak: Akide şekeri
Ganaj veya Ganaş (ganache), pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiye arasına veya üzerini kaplamak veya süslemek için kullanılan bir
Kaynak: Ganaj
yüzyılda başlayan şekerleme imalatında tatlandırıcı olarak bal, pekmez, su bağlayıcı, doku yapıcı olarak un kullanılmakta idi.
Kaynak: Ali Muhiddin Hacı Bekir (şirket)
yy sonunda Muhittin Hacı Bekir tarafından sert şekerlerden sıkılan 1.Abdülhamit'in yumuşak şekerleme isteği üzerine açılan bir yarışma
Kaynak: Lokum
Gül suyu genellikle batı, güney ve doğu Asya ülkelerinde tüketilir ve çoğu zaman şekerleme ve hamur işlerini tatlandırmada kullanılır.
Kaynak: Gül suyu
Şehirde önemli sanayi tesisleri vardır. Yapı malzemeleri , tekstil ve halı üretimi, şeker ve şekerleme sanayi önemli endüstri kollarıdır.
Kaynak: Bircend
Nestlé, asıl adı Heinrich Nestle (d. 10 Ağustos 1814 Frankfurt - ö. 7 Temmuz 1890 Glion), Nestlé firmasının kurucusu Alman şekerleme ci.
Kaynak: Henri Nestlé
Batı ve Kuzey Avrupa ülkelerinin mutfağında bulunan sütlaç özellik İskandinavya ülkelerinde tarçın sosu veya kavrulmuş badem şekerleme
Kaynak: Sütlaç
Kamkat, çiğ olarak tüketilebilindiği gibi, reçel, marmelat, meyve suyu, şekerleme, kek, pasta yapımında da kullanılır. Çin lokantalarında
Kaynak: Kamkat
Daha az kullanılan EAN-8 barkodları da perakende ürünleri işaretlemek için kullanılır; fakat genelde bu barkodlar şekerleme ler gibi daha
Kaynak: European Article Number
(Truffe en chocolat), şekli itibariyle domalan mantarını andıran, içi ganaj , dışı çikolata veya kakao tozu ile kaplı bir tür şekerleme dir.
Kaynak: Çikolatalı trüf
Fransa kralı XIII. Louis in emrindeki büyükelçilerden biri olan Plessis-Pralin dükü aşçıbaşısı Lassagne tarafından üretilen bir şekerleme
Kaynak: Pralin
kullanılarak lif haline getirilmiş, 2-3 cm çapında ve 6 cm uzunluğunda yuvarlak olarak hazırlanan, yatay kesilmiş bir şekerleme cinsidir.
Kaynak: Met helvası
Kapı kapı dolaşarak ilâhileri söyleyen çocuklara şekerleme veya para verilir. Noel ilâhileri genellikle kıtalar veya beyitler arasında
Kaynak: Noel ilâhisi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.